Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet danas kreću put Izraela i Tel Aviva. Crveno bele očekuje, možda i ključni, meč 24.kola Evrolige za priključak ekipama koje pretenduju na TOP 8 ovog takmičenja. Protivnik je “Ponos Izraela” – Makabi koji je u ovom trenutku na osmom mestu sa ukupnim skorom od 12 pobeda i 11 poraza. Crvena zvezda je, posle neuspešne italijanske turneje, pala na trinaesto mesto sa 10 pobeda i 13 poraza. Meč se igra u Menora Mivtachim Areni i početak je zakazan za 20.05 časova.

Kako se njegov tim sprema za sutrašnji dvoboj govorio je šef struke – Duško Ivanović:

“Makabi je izuzetno dobra ekipa, atletski vrlo jaka, igraju jako dobro u tranziciji. Naročito kući veoma agresivno i posebno u prvoj četvrtini. Moramo biti pripremljeni za njihov prvi udar na otvaranju meča i da im adekvatno odgovorimo na to.”

“Biće mnogo kontakata, agresije i moraćemo da im uzvratimo istom merom. Gotovo sve ekipe koje su gostovale u Tel Avivu imale su veliki problem u prvoj četvrtini. Igraju na izuzetno agresivan način i ako nisi spreman za to onda steknu veliku prednost. Videćemo, znamo šta nas čeka.”


I dalje je nepoznanica da li će za Makabi zaigrati njihov najbolji igrač i bivši Zvezdin prvotimac Lorenco Braun:

“Sigurno je da je on jedan od glavnih igrača, ako ne bi igrao bilo bi malo lakše. Ali ne zaboravite da su oni pobedili Valensiju u gostima, tako da se može i bez njega.”


Trener Duško Ivanović u Izrael vodi 14 igrača, timu se priključio i Hasan Martin, a sutra uveče ćemo videti koliko će ga Zvezdin strateg koristiti. Ostalo je još 22 dana do konačnog priključenja i Fakunda Kampaca ekipi u utakmicama u Evroligi i nadamo se da će crveno beli do tada uspeti da nađu pobednički ritam koji je izgubljen u nekoliko predhodnih nedelja.

Napred Zvezda !

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com


Standings provided by Sofascore