O Nama

Dobrodošli na naš sajt crvenazvezdabeograd.com

NAŠA PRIČA

Počeli smo kao dvojac. Rile i ja.

Znali smo se od kada smo progovorili. Zvezda je samo učvrstila naše prijateljstvo. Dan je započinjao i završavao se sa njom. Radovali smo se, tugovali, bili ushićeni, suze prolivali zbog te Zvezde crvene. Pionir i Marakana bili su naša druga (a možda i prva) kuća. Svadbe, veselja, druženja smo pakovali onako kako Zvezdi odgovara.

Bili smo svuda, duga putovanja, teška gostovanja i nikada nam nije bilo teško. Upoznali divne ljude, navijače, zvezdaše i zvezdašice, istinske Delije. Nikada se nije postavljalo pitanje ko je bogat a ko siromašan, da li je neko doktor ili poljoprivrednik. Svi smo bili na istom zadatku, da podržimo i kada ide i kada loše je.

Bili smo i na Bajernu i Liverpulu, ali bogami i na MASH-u, Strazburu i bilo je i lepo i razočaravajuće. Ali, kada sve prođe, ostanu uspomene, i drage i gorke, ali nešto predivno o čemu uvek možeš da pričaš i da se ne postidiš.

Samo Crvena zvezda

Nekako smo vremenom i sazrevali. Malo po malo počeli smo ozbiljnije i trezvenije da razmišljamo. Stvorili smo puno prijatelja u obe sekcije i fudbalskoj i košarkaškoj. Nekako se zadesilo da, u jednom neobaveznom razgovoru, tadašnji šef marketinga KK Crvena zvezda, kasnije i direktor, Filip Sunturlić, nam predloži da krenemo sa zvezdaškim portalom.

Prihvatili smo ideju i krenuli. U početku se puno lutalo. Imali smo i neko blesavo ime, učilo se u hodu.

Prelomna tačka desila se na granici Srbije i Hrvatske, 30. aprila 2015, kada je nas nekoliko čekalo šampionski tim KK Crvena zvezda posle osvojene ABA titule u Zagrebu. Dok smo tako međusobno razmenjivali informacije, naš drugar iz Bjeljine, Dario Kikić, iznenada je uzviknuo – Samo Crvena zvezda, tako treba da se zovete i tako i bi. Od te šampionske večeri počeli smo da radimo sa, sada već poznatim imenom.

ŠTA JE NAŠA ŽELJA

Od samog početka, ideja nam je bila da pravovremeno i istinito informišemo zvezdašku javnost. Ne bavimo se kuloarskim pričama, nagađanjima. Spremni smo da pohvalimo, a bogami i da kritikujemo kad za to ima argumenata.

Pišem ovo u množini, a surova realnost je da Rile nije više među nama. Od dvojca, ostao je samo jednosed bez kormilara. Evo prođe i godina dana bez Slavoljuba. Bilo je potrebno vreme da se odlučim na ovaj korak i da ponovo pokrenem portal. Sam, sa Riletom negde u mojoj glavi. Ali dužan sam pre svega njemu, a i mojoj – Crvenoj zvezdi.

Od danas Samo Crvena zvezda odlazi u prošlost a ovaj novi portal nosi jednostavno i prepoznatljivo ime – Crvena zvezda Beograd.

Sve najbolje i napred Zvezda!


Slavoljub Ristić – Rile

1978 – 2021


Ovom prilikom želim da pozovem sve istinske zvezdaše da nam pomognu u ostvarenju našeg cilja, a to je da napravimo kvalitetan i respektabilan sajt posvećen našem klubu i našim navijačima.

NAPRED ZVEZDA !!!


Miroslav Blažić (vlasnik, autor i kolumnista)

e-mail: [email protected]

e-mail: [email protected]

WEB: crvenazvezdabeograd.com