Pobedom nad Radničkim iz Sremske Mitrovice od 3:1 (1:1), fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije. Strelci za crveno bele bili su Mirko Ivanić, Marko Rakonjac i Kings Kangwa.

Crveno beli su dosta tromo i lenjo ušli u ovaj susret. Pretilo se uglavnom iz prekida, ali bez uspeha. Možda je tome doprinela i kiša koja je neprekidno padala i tako vodom potapala teren i time otežavala igru, ali to nije opravdanje.

Domaćini su prvi poveli i to sa bele tačke. Igrao se 38.minut kada je Srđan Mijailović igrao rukom u šesnaestercu. Milan Borjan je pogodio stranu, ali je to bilo nedovoljno da zaustavi precizan i snažan šut Krste Đorđevića.

FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Zvezda brzo uzvraća i već u 43.minutu na semaforu je pisalo 1:1. Strelac gola je bio Mirko Ivanić, uz malu pomoć Aleksandra Kataija, koji je uspešno zasmetao golmanu Milošu Ostojiću.

FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Rezultatom 1:1 završeno je prvo poluvreme.

Nije se dugo čekalo na potpuni preokret. Igrao se 56.minut kada je Osman Bukari lepo “zavrnuo” sa desne strane, na pravom mestu našao se Marko Rakonjac koji se samo poklonio i glavom smestio loptu iza leđa nemoćnog čuvara mreže Radničkog. 2:1 za Crvenu zvezdu.

FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Konačnih 3:1 postavio je Kings Kangva. Igrao se 64.minut kada je po levoj strani sjajno prošao Irakli Azarov, oštro, u padu, centrirao u srce šesnasterca, a igraču iz Zambije nije bilo teško da ubaci loptu u nebranjenu mrežu.

Nakon toga, trener Milojević je osvežio ekipu, a crveno beli su uspešno sačuvali rezultat do kraja utakmice i tako se plasirali u sledeću rundu fudbalskog Kupa Srbije.

Game stats

Stadion: “FK Radnički”, Sremska Mitrovica.

Sudija: Pavle Ilić. 

Strelci: Đorđević u 38. minutu (iz jedanaesterca) za Radnički, a Ivanić u 43, Rakonjac u 56. i Kangva u 64. minutu za Crvenu zvezdu. 

Žuti kartoni: Ilić, Protić, Čarapić, M. Ilić (Radnički), Mijailović, Kanga (Crvena zvezda). 

Radnički: Ostojić, V. Ilić, Ignjatović (od 67. Milicanović), Spasojević, Protić (od 76. Miodragović), Ivić, Gajić, Đ. Petrović (od 67. Stevanović), S. Ilić (od 57. M. Ilić), Čarapić, Đorđević (od 67. V. Petrović). 

Rezerve: Dragićević, Miodragović, Milicanović, M. Ilić, V. Petrović, Ristović, Bačanin, Isailović, Vujić, Grbović, Stevanović. 

Crvena zvezda: Borjan (od 73. Vasiljević), Vigo, Eraković, Leković, Rodić (od 46. Azarov), Mijailović (od 46. Kangva), Kanga, Ivanić (od 57. Mijatović), Bukari, Katai (od 69. Mitrović), Rakonjac. 

Rezerve: Vasiljević, L. Nikolić, Gobeljić, Dragović, Azarov, Srnić, V. Nikolić, Kangva, Prucev, Mitrović, Mijatović. 

Highlights
FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Napred Zvezda !

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com