Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet u utakmici 30.kola Evrolige savladali su ekipu Baskonije rezultatom 74:63 (21:26, 18:12, 18:11, 17:14).

Škripalo je samo na početku utakmice, ali su crveno beli predvođeni, pre svega odbrambeno fantastičnim Fakundom Kampacom, zaigrali vrhunsku odbranu, zatvorili sve prilaze košu i rešili utakmicu u svoju korist.

Ovo je bila 13 pobeda tima sa Malog Kalemegdana u ovosezonskom evroligaškom takmičenju koja ostavlja teoretsku mogućnost da se Crvena zvezda nađe u TOP 8. Ipak, važnije od svega, je to da se ovom pobedom prekinuo loš evroligaški niz i da će ova pobeda mnogo značiti na dodatnom podizanju samopouzdanja za utakmice i finala koja slede u nastavku sezone.

Nije Crvena zvezda dobro počela meč. Radilo se sve što ne treba i mimo dogovora iz svlačionice. Nepotrebno su crveno beli ušli u “trku” sa ekipom iz Vitorije kojoj takav način igre itekako odgovara. Sve to rezultiralo je da su beograđani u prvom kvartalu primili 26 poena.

A onda na scenu stupa Fakundo Kampaco. Svojom “ludačkom” energijom u odbrani potpuno diže ekipu. Španski predstavnik čitavih 7 minuta nije uspeo da poentira. Crveno beli prave seriju od 14:0, razlika odlazi na +10, koju su igrači Crvene zvezde uspešno iskontrolisali narednih 30 minuta.

Ono što može da brine trenera Duška Ivanovića je obnovljena povreda zadnje lože Luke Vildoze.

Showtime basketball in Belgrade

Odličnu utakmicu imali su povratnici u tim – Ognjen Dobrić i Nemanja Nedović. Ali teško je i nepotrebno izdvojiti najboljeg. Ono što raduje je to da su crveno beli sinoć bili tim. Svako je na svoj način dao pravi doprinos – Luka Mitrović, Hasan Martin, Ben Bentil

Sve ovo je jedan dobar nagoveštaj onoga što će se dešavati do kraja sezone.

Sa druge strane, apeli da se napuni Pioni su urodili plodom i crveno beli su imali sjajan vetar u leđa od strane svojih navijača. Sjajno, pravo košarkaško navijanje, bez pritiska, doveli su do toga se igrači Crvene zvezde lako izbore sa favorizovanim protivnikom.

Najefikasniji u redovima srpskog regionalnog šampiona bio je Nemanja Nedović sa 20 poena. Ben Bentil je postigao 12 poena i 5 skokova. Kapiten na ovoj utakmici Ognjen Dobrić dodao je 11 poena, dok je Hasan Martin ostvario odličan učinak postigavši 10 poena uz 8 skokova. Sjajno je odigrao Luka Mitrović sa 8 poena, 7 skokova i 5 asistencija, a Fakundo Kampaco je na svoj rođendan dao 3 poena i tome dodao 7 asistencija.

Highlights
KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Crveno beli u narednom, 31.kolu Evrolige, ponovo u Pioniru, dočekuju ekipu Valensije.

Photo gallery

Napred Zvezda !

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com

Standings

2 thought on “Odbrana od čelika | Crvena zvezda – Baskonija 74:63”
  1. […] Posle pobede nad Baskonijom u predhodnom kolu, timu sa Malog Kalemegdana itekako je imperativ pobede na večerašnjem duelu obzirom da postoje neke teoretske šanse za prolazak u TOP 8. Obzirom da u poslednje vreme iz borda Evrolige dolaze informacije o mogućim učesnicima Evrolige u narednoj sezoni, za crveno bele je bitno da u konačnom plasmanu budu ispred španske ekipe. […]

Comments are closed.