Pod dirigentskom palicoma Fakunda Kampaca sve izgleda lakše, jednostavnije i efikasnije. Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet, lakše nego što se očekivalo, savladali su ekipu Mege rezultatom 78:87 (25:19, 26:17, 21:17, 15:25) u okviru 24.kola regionalne lige.

Pored Kampaca, koji je ubacio 15 poena i ostvario 11 asistencija i 3 skoka, sjajan je bio i Ognjen Dobrić sa 23 poena i 2 asistencije. Raduje i povratak u formu Hasana Martina koji je ubacio 16 poena i ostvario 3 skoka. Posebno je bio motivisan Filip Petrušev koji je svom bivšem timu ubacio 12 poena i ostvario čak 7 skokova.

Od samog starta meča crveno beli su nametnuli svoj ritam igre, a već u sedmom minutu prve deonice imali su dvocifrenu prednost (12:23).

Mega se nije predavala, uspeli su da smanje prednost regionalnog šampiona na samo dva poena razlike sredinom druge četvrtine.

Ipak Crvena zvezda dodaje gas, pljuštale su asistencije i razigravanja saigrača od strane argentinskog plejmejkera, tako da su crveno beli krajem trećeg kvartala otišli na velikih +20 (48:68).

Zvezda je ostvarila čak 32 timske asistencije i ubacila preko 56 poena iz reketa, 21 iz kontranapada, što govori o ogromnom uticaju na igru Fakunda Kampaca.

Game Highlights
KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

To se i pokazalo u poslednjoj četvrtini kada je sjajni argentinac izašao iz igre. Košarkaši Crvene zvezde ponovo su ušli u svoju “prepoznatljivu” zonu opuštanja i neozbiljne igre čime su dozvolili domaćinu da naprave veliku seriju od 12:0 i tako se približe na samo 6 pena zaostatka (76:82).

Trener crveno belih zove tajm aut, sve ingerencije ponovo dobija Faku koji to vraća sjajnom asistencijom za Dobrića koji pogađa za tri poena i time stavlja tačku na pobedu Crvene zvezde. Domaćin posle toga nije našao ni snage ni energije da se ponovo vrati u meč.

Generalno, pred strategom crveno belih Duškom Ivanovićem je ogroman posao. Zvezda sa Kampacom i Zvezda bez Kampaca su dve različite ekipe. Posebno brine loša sinhronizacija u odbrambenom segmentu koja se što pre mora popraviti. Očigledno je da je Zvezdin strateg sinoć dao priliku igračima na koje nije računao tokom sezone i da je oni nisu iskoristili.

Kraj sezone se bliži, odlučujući dueli su pred nama, mnoge stvari se moraju popraviti kako bi iole bili konkuretni u borbi za titulu regionalne lige.

Photo Gallery

Napred Zvezda !

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com

ABA League Standings