Košarkaši Crvene zvezde mts, predvođeni Duškom Ivanovićem, Nemanjom Nedovićem, Lukom Vildozom i Lukom Mitrovićem, nastavljaju strojevim korakom. Najzad je skinuto “prokletstvo” berlinske Albe! Crveno beli su, nakon produžetka, slavili rezultatom 88:84 (19:20, 21:17, 17:18, 18:20, OT 9:13) u devetom kolu Evrolige, tako da sa skorom 3-6 i u dobrom raspoloženju već u četvrtak od 17:30 dočekuju izraelski Makabi.

Zvezdin strateg je nakon trijumfa u Berlinu bio poprilično zadovoljan:

Duško Ivanović

“Kada sam došao, rekao sam da nam je potrebno strpljenje i vera. Imali smo to večeras u Berlinu”.

“Uradili smo šta smo morali da bi dobili ovaj veoma dobar tim Albe koji igra sjajnu košarku. Uglavnom smo uspevali da im zaustavimo tranziciju, brzu realizaciju i ključno je bilo kada smo promenili odbranu i preuzimali svaki pik. To smo veoma dobro odradili”.

Nemanja Nedović

“Naš mentalitet se promenio. Mislim da smo počeli da verujemo u sebe i naravno da smo se privikli na ono što trener traži. Mislim da smo sada još veći tim. Ovo je važna pobeda, jer pobediti u produžetku u Berlinu nije lako”.

Nemanja Nedović | crvenazvezdabeograd.com

“Detalji u pripremi utakmice, imali smo ideju kako da ih napadnemo, kako da se branimo. Naravno, ima prostora za napredak, ali ovo prihvatamo na ovaj način. Očekujem da u Beograd odnesemo pobedu, imaćemo ekstra energiju u Pioniru, sada smo umorni, ali sam siguran da ćemo uz dobar trening doći do još jedne pobede”.

Crvenu zvezdu već sutra od 17:30 očekuje novi duel. Gost u Pioniru je ekipa Makabija.

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com