Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet danas su u prepodnevnim časovima otputovali za Kaunas gde ih sutra (petak 13.oktobar) od 19 časova, u “Žalgirio Areni“, očekuje meč drugog kola Evrolige protiv litvanskog šampiona Žalgirisa.

Crveno beli su u pripremnom periodu već odigrali jedan duel protiv sutrašnjeg protivnika. Na turniru na Kipru litvanci su slavili rezultatom 84:85, ali na tom meču trener Duško Ivanović na raspolaganju je imao veoma skraćeni roster, igralo se pre svega bez Nejpira i Teodosića, tako da ćemo sutra gledati sasvim drugačiju Zvezdu u odnosu na taj pripremni meč.

Trener tima sa Malog Kalemegdana izneo je svoja razmišljanja i očekivanja pred sutrašnji duel.

Duško Ivanović
crvenazvezdabeograd.com
Žalgiris je već dugo godina ekipa koja je pokazala da je jedan od najtežih protivnika, naročito kada igra kod kuće. Igraju izuzetno čvrsto, disciplinovano i sa velikim strpljenjem. Reč je o ekipi koja je dugi niz godina zajedno, tako da su izvanredno uigrani. Mi ćemo da gledamo nas i hoćemo da nastavimo u ritmu u kojem smo do sada bili.

Igramo protiv dobre ekipe koja je dugo zajedno, fizički su mnogo dominantni, igrali smo nedavno sa njima na Kipru, očekujem fizički pre svega zahtevnu utakmicu. Idemo spremni, mislim da smo u dobrom ritmu, znamo da imaju veliku podršku svojih navijača. Idemo da pobedimo utakmicu, daćemo sve od sebe, pa ćemo videti. Dobar je osećaj videti Zvezdu prvu na tabeli, nadam se da će tako biti do kraja.

Jedno od pitanja novinara bilo je i može li i koliko Rokas Giedraitis da pomogne u pripremi ove utakmice?

Mislim, danas svi poznajemo jedni druge i analize su vrhunske. A on može sebi najviše sebi da pomogne jer može da ima pritisak kad igra na svom terenu, ali je veliki profesionalac, svaki trening i utakmicu radi sto odsto. To može da mu bude samo jedna pozitvna stvar – završio je crnogorski stručnjak.

Put Litvanije krenuli su svi prvotimci Crvene zvezde Meridianbet osim kapitena Branka Lazića koji je u Beogradu preventivno ostao zbog lakše povrede.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook  i Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK nalogu.
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com