Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21 čas igraju utakmicu treće runde grupne faze Lige šampiona. Domaćin crveno belima je RB Lajpcig. Težak zadatak je pred izabranicima Baraka Bahara da večeras na Red Bul Areni ostanu neporaženi.

Posle dva odigrana kola u grupi G, crveno beli su ostvarili jedan poraz (Mančester Siti 1:3) i jedan nerešen rezultat (Young Boys 2:2) i nalaze se na deobi trećeg mesta sa švajcarskom ekipom, dok je RB Lajpcig istim rezultatom, kao i Beograđani, poražen od aktuelnog evropskog šampiona, a slavio je u Švajcarskoj rezultatom 3:1., tako da se nemački predstavnik nalazi na drugom mestu na tabeli.

Ovo će, istorijski gledano, biti prvi susret ove dve ekipe, obzirom da je klub iz Lajpciga osnovan 2009. godine i projekat je bogate Red Bul korporacije.

RB Lajpcig

Ekipa Lajpciga na koju Nemačka fudbalska javnost gleda se velikim podozrenjem i čak jednom vrstom prezira, baš zbog načina na koji je instant putem došla do Bundeslige, može da se pohvali time da je uvek jedan od kandidata za titulu šampiona Nemačke.

Trenutno se nalaze na petom mestu bundesligaške tabele sa 17 osvojenih bodova. Nakon osam odigranih kola ekipa Marka Rozea ima pet pobeda (Štutgart, Union Berlin, Augzburg, Borusija Menhengladbah, Darmštat), dva nerešena ishoda (Bajern Minhen, Bohum), ali i jedan poraz doživljen još u prvom kolu od pravog hita ovogodišnjeg šampionata Nemačke – Bajer Leverkuzena. Gol razlika u šampionatu iznosi 19:7, a fudbaleri RB Lajpciga mogu se pohvaliti i odličnim otvaranjem sezone kada su prosto pregazili minhenski Bajern u Superkupu Nemačke rezultatom 3:0.

RB Lajpcig nastupa u formaciji 4-4-2. Na golu je iskusni tridestdvogodišnji Dženis Blasviš, dok je njegova zamena Mađar – Peter Gulači. Na bekovskim pozicijama nastupaju Lukas Klosterman, dok sa kontra strane dejstvuje nezamenljivi David Raum. Štoperski par predstavljaju igrač rođen u Marseju – Mohamed Simakan i njegov sunarodnik Kastelo Lukeba koji ima tek 20 godina. Usled povrede u sastavu neće biti kapitena Lajpciga, stamenog štopera Vili Orbana. Vezni red je poveren dvojici momaka, prvo zameniku kapitena – Kevinu Kamplu koji je od 2017. godine deo Lajpciga, kao i standardnom reprezentativcu Austrije – Ksaveru Šlageru. Na poziciji desnog krila najveće poverenje dobija supertalentovani – Ćavi Simons, dok desetka Lajpciga – Emil Forsberg probija po levom boku. Tešku artiljeriju u napadu čine Lois Openda, koji je stigao iz Lensa ovog leta u transferu teškom 38 miliona i još jedno pojačanje iz bratskog kluba Salcburga – Benjamin Šeško. Tu je naravno i Jusuf Poulsen, koji je ove sezone igrao na svakoj utakmici, ali u većini situacija deli minutažu sa Šeškom. Takođe, od povrede se oporavio i najveća zvezda tima – Dani Olmo, igrač koji je prošao Barseloninu “La Masiju” i verovatno će utakmicu početi na klupi, dok će opcije sa iste biti još Timo Verner, Fabio Karvaljo, Kristof Baumgartner, Nikolas Sajvald, Ilaik Moriba, Amadu Haidara

FK Crvena zvezda

Momentum u kojem se srpski šampion trenutno nalazi, potpuno je neodređen. Ekipa Baraka Bahara igra po sistemu toplo-hladno i to u jednom meču, tako da je svašta moguće očekivati od Crvene zvezde večeras. Nakon odličnog pripremnog perioda, usledilo je otrežnjenje u vidu dva poraza u srpskom šampionatu i otuda zaostatak za večitim rivalom od čak četiri boda u tekućem šampionatu Srbije.

FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Najbolji pokazatelj trenutne Zvedine igre je poslednji odigrani meč na Marakani protiv Javora kada su crveno beli odigrali odlično prvo poluvreme, da bi u drugom delu utakmice usledio ogroman pad, pre svega koncentracije, u kom su ivanjičani uspeli da čak dva puta zatresu mrežu Omrija Glazera.

O, pre svega odbrani, kao i o očekivanjima pred ovaj duel, juče su na konferenciji za medije govorili trener Bahar i kapiten Dragović:

Koga će izraelski stručnjak, koji nažalost zbog dešavanja u njegovoj domovini očigledno nije 100% fokusiran na ekipu, večeras poslati na teren, videćemo, ali verovatih startnih 11 bi trebalo da budu isti oni koji su i počeli utakmicu protiv Jang Bojsa, uz uslov da se Osman Bukari oporavio od povrede.

Ono za šta se fudbaleri Crvene zvezde ne trebaju brinuti, to je podrška navijača koji su iz Srbije, kao i iz raznih krajeva Evrope krenuli put Lajpciga. Servisne informacije za sve koji budu danas u ovom istočnonemačkom gradu možete pročitati OVDE !

Sve u svemu, večeras će Zvezdi, za pozitivan ezultat, biti potrebno puno hrabrosti i jedna doza sreće koja u oslednje vreme nije baš bila naklonjena beograđanima.

Utakmicu trećeg kola grupne faze Lige šampiona između RB Lajpciga i Crvene zvezde moćićete da posmatrate uživo na RTS 1, kao i na Areni Premium 1 sa početkom od 21 čas.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK nalogu.
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com