Crvena zvezda slavila je na uslovnom gostovanju protiv debitanta u Superligi Srbije ekipe IMT-a rezultatom 2:1. Meč 13.kola domaćeg šampionata odigran je na veštačkoj podlozi stadiona FK Voždovac pred nešto više od 2000 gledalaca. Strelci za crveno bele bili su Kraso u 22.minutu i Olajinka u 26.minutu, dok je strelac za domaće bio Radočaj u 72.minutu.

Obzirom da je samo dva dana prošlo od meča u Lajpcigu, trener Barak Bahar izmešao je prvih jedanaest, tako da su priliku da startuju dobili, pre svega, Zvezdini klinci Nedeljković, Mijatović i Lučić, te Kanga i Žan Filip Kraso koji je pokazao da je i dalje najbolje igračko pojačanje tima iz Ljutice Bogdana bez obzira što mu mnogi zameraju indolentnost i nezaintersovanost u pristupu utakmicama.

J.P. Krasso | crvenazvezdabeograd.com

Crveno beli su zalihu od dva gola stekli u prvom poluvremenu, ali je rezultat, kako to biva od kako je počelo prvenstvo, bio otvoren do kraja utakmice.

Startovali su igrači Crvene zvezde silovito u želji da što pre reše pitanje pobednika. Pravi mali blic krig videli smo u periodu od 22. do 26.minuta. Prvo je u 22. minutu crveno bele u vođstvo doveo Kraso ne toliko silovitim koliko preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca. Prednost je četiri minuta kasnije udvostručio Olajinka. Uposlio ga je Lučić, a krilni napadač je pronašao lopti put ka mreži ispod istrčalog golmana Vukmirovića.

Mogli su crveno beli na odmor i sa većom razlikom, ali nedostajalo je dovoljno koncentracije za završnice pojedinih akcija. Pred kraj poluvremena povredio se golman Omri Glazer tako da je u drugom delu susreta mesto među stativama zauzeo je Popović.

U drugom poluvremenu Barak Bahar dao je priliku još Nikoliću, Endiaju i Kataiju. Napadali su crveno beli tokom čitavog drugog perioda igre u želji da zaključaju pobedu, ali jedini pogodak u ovom delu igre delo je domaćina. IMT je smanjio u 72. minutu preko Radočaja, koji je iskosa s desne strane unutrašnjim delom stopala lobovao golmana Popovića.

Ipak, posle tog gola nije učinjeno ništa konkretno od strane domaćina što bi moglo da unese zebnju u redove crveno belih koji su utakmicu mirno priveli kraju.

Na kraju, pišu se tri boda i nastavak trke sa večitim rivalom koji u ovom trenutku ima četiri boda prednosti. Crveno beli već u sredu igraju novi meč kada na Marakanu dolazi trećeplasirani tim srpskog šampionata ekipa TSC-a.

Game highlights
IMT vs Crvena zvezda 1:2 | crvenazvezdabeograd.com
Game stats

Stadion: „FK Voždovac“.

Sudija: Jovan Šegrt.

Strelci: Radočaj u 72. minutu za IMT, a Kraso u 22. i Olanjinka u 26. minutu za Crvenu zvezdu.

Žuti karton: Krstić (IMT).

IMT: Vukmirović, Ćirković, Delević, Vuković (od 46. Savić), Džinović, Kodžić (od 68. Stamenić), Vukić, Zuev (od 68. Ajdinović), Krstić (od 46. L. Luković), Golubović (od 62. Radočaj), M. Luković.

Rezerve: Knežević, Ajdinović, Čarapić, Jović, Lambulić, L. Luković, Radočaj, Savić, Stamenić.

Crvena zvezda: Glazer (od 46. Popović), Điga, Dragović, Rodić (od 46. Nikolić), Nedeljković, Stamenić, Kanga, Lučić, Olanjinka (od 74. Endiaje), Kraso (od 63. Katai), Mijatović.

Rezerve: Popović, Nikolić, Degenek, Spajić, Mijailović, Hvang, Kangva, Ivanić, Bukari, Katai, Endiaje.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK nalogu.
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com