Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet ostvarili su drugu ovosezonsku evroligašku pobedu! Oni su u okviru 6.kola ovog takmičenja, u beogradskoj “Štark Areni”, savladali minhenski Bajern rezultatom 74:68.

U ogromnom, pre svega napadačkom, grču počeli su ovaj dvoboj izabranici Janisa Sferopulosa kojem je ovo ujedno bilo i prvo pojavljivamje pred domaćom publikom i prva pobeda od kada sedi na klupi crveno belih. Najmanje četiri zicera u prvom kvartalu promašili su igrači Crvene zvezde. Važnost pobede i veliki pritisak javnosti kao da su sputali košarkaše sa Malog Kalemegdana, pre svega u napadačkoj igri.

Sa druge strane igrači Bajerna iako sve vreme odlično čuvani sipali su trojke kao iz rukava i otud + 7 na završetku prvog kvartala.

U drugoj deonici igralo se na mahove, Bajern je odlazio i na dvocifrenu prednost, ali su igrači Crvene zvezde, zahvaljujući pre svega večeras posebno nadahnutom Milošu Teodosiću, sve to stizali da bi se poluvreme završilo trojkom Adama Hange sa skoro sedam metara i odlazak na veliki odmor sa samo dva poena minusa (35:33).

Ako je neko ikada pogledao čuveni bokserski meč iz Kinšase Ali – Forman ovaj susret je baš ličio na to. Kao i veliki Muhamed Ali crveno beli su primali teške udarce. Krošei, aperkati, direkti su sevali sa svih strana. Bajern opet vodi dvocifrenom razlikom. Milošu Teodosiću bio je potreban još neko da ponese ovu ekipu i iznese pobedu do kraja.

Janis Sferopulos uradio je tokom meča ono što najbolje zna, a to je da od igrača koji su mu večeras bili na raspolaganju, a ruku na srce nije ih bilo mnogo, izvuče ono najbolje, posebno u odbrani. A to su večeras bili Dejan Davidovac i Rokas Giedraitis. Potpuno posvećeni dobijenim defanzivnim zadacima u presudnim momentima bili su ključ za konačnu prekretnicu meča.

Sa druge strane terena, pravo niotkuda, pojavio se Jago Dos Santoš. Uneo je ogromnu dozu agresivnosti na obe strane terena i u mnogome je olakšao posao večeras najboljem i silno motivisanom Milošu Teodosiću koji je u jednom trenutku preuzeo i ulogu vođe navijača.

Upravo je trojkom omalenog Brazilca utakmica i prelomljena i tas pobede prešao je na stranu Crvene zvezde za erupciju oduševljenja u večeras dobro popunjenoj Štark Areni. I u tom već pomenutom meču za bokserskog prvaka sveta u teškoj kategoriji, Muhamed Ali je primio na stotine teških udaraca, ali mu je bio potreban delić vremena, milisekunda, da velikog Formana kratkom serijom ubitačnih udaraca baci na pod i postane šampion. Taj udarac minhenskom klubu večeras su zadali Miloš Teodosić i Jago Dos Santoš.

KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Zvezda je na kraju slavila, uz drugi najbolji dabl dabl učinak svih vremena u Evroligi Miloša Teodosića (16 poena i 11 asistencija).

Euforija jeste velika posle ove pobede, igračima je pao kamen sa srca što su i potvrdili svojim izjavama nakon završetka meča. Ali uprava mora da pomogne novom treneru, i to što pre, novom doselekcijom. Vrhunski bek šuter i posebno, igrač na poziciji četiri preko su potrebni ovoj ekipi. Večeras su to bili Mitrović i Davidovac, ali na duge staze i u ovako zgusnutom rasporedu to neće moći da funkcioniše u dužem vremenskom periodu.

Game highlights
Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK nalogu.
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com