Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet ostvarili su veoma važnu abaligašku pobedu. Oni su u okviru 6.kola regionalne lige, pred nešto više od 10.000 navijača u beogradskoj “Štark Areni”, savladali do sada neporaženu ekipu Budućnosti rezultatom 95:86 (21:18, 32:24, 16:21, 26:23).

Najbolji u timu sa Malog Kalemegdana bili su, pre svih, Majk Tobi (23p i 6sk) i Nemanja Nedović (16p i 4ass). Pored njih dobru partiju pružili su i Miloš Teodosić (10p i 6ass) i, posebno odbrambenu, Dejan Davidovac (9p i 2sk).

Nakon ove utakmice više nema neporaženih ekipa u regionalnoj ligi. Na prva tri mesta nalaze se Crvena zvezda, Partizan i Budućnost sa po pet pobeda i jednim porazom.

Budućnost je bolje ušla u ovaj derbi. Vodili su 14:8 i 16:11, ali je na kraju prve deonice prednost bila u rukama crveno belih (21:18). Tokom drugog kvartala oba tima su spustila gard i svoje mane u odbrani uspeli da nadoknade velikim brojem poena u napadu u čemu su se bolje snašli domaći i do odmora stigli do dvocifrene prednosti (53:42).

Crvena zvezda je početkom treće četvrtine došla i do najveće prednosti (+17) 61:44 i kada se očekivalo da će rezultatski da prelomi utakmicu usledio je pad i igre i koncentracije. Gosti su tada zaigrali mnogo agresivnije u odbrani što je rezultiralo priključkom na samo -3 poena razlike (66:63)

Ipak, trojkom Miloša Teodosića Zvezda je u poslednji period ušla sa šest poena viška, da bi za samo 90 sekundi ponovo napravila dvocifrenu prednost (75:63).

Tačku na pitanje pobednika stavlja, večeras veoma raspoloženi, Nemanja Nedović minijaturom koju završava pogotkom za tri poena. Do kraja utakmice gosti nisu imali snage za neki ozbiljniji otpor.

U narednoj rundi ABA lige Zvezda gostuje Zadru, a u međuvremenu ide na megdan Barseloni u okviru Evrolige.


Nemanja Nedović hits the clutch 3-pointer
Miloš Teodosić performs his magic
Game highlights
Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK nalogu.
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com