Crvena zvezda je nastavila po sistemu toplo-hladni u toku samog meča i to ju je sinoć koštalo nade da se može doći do pozitivnog rezultatata u dvoboju protiv RB Lajpciga u okviru grupne faze Lige šampiona. Nemački tim je slavio rezultatom 2:1 i tako već posle četiri odigrane utakmice, uz Mančester Siti, izborio mesto u nokaut fazi ovog takmičenja.

Obzirom na rezultat iz Mančestera, i svojim pozicijama na tabeli Crvena zvezda i Jang Bojs utakmicom u Bernu 28.novembra odlučiće ko ide dalje u nokaut fazu Lige Evrope.

Odmah nakon završetka meča na Marakani utiske je izneo, pre svih, uz Omrija Glazera najbolji Zvezdin igrač, kapiten Aleksandar Dragović i bio brutalno iskren:

Aleksandar Dragović
Mogli su da povedu 3:0, 4:0. Jeste, mogli smo mi drugo poluvreme da dobijemo, ali tokom 90 minuta nismo zaslužili ni bod, da budem iskren. Primili smo isti gol kao u Lajpcigu. To nije bitno, nego kako smo odigrali. To mi smeta, moramo da učimo. Da budemo iskreni, to je malo za Ligu šampiona.

Ako u Bernu odigramo kao danas, izgubićemo i tamo – jasan je bio kapiten Crvene zvezde.

Sličnog mišljenja bio je i Zvezdin čuvar mreže, najzaslužnijeg igrača crveno belih što se na odmor nije otišlo sa većim rezultatskim minusom.

Omri Glazer
Jeste bila je ovo dobra utakmica za mene, ali ovo je timska igra. Na kraju su bitni bodovi. Loše smo počeli, oni su lako stvarali šanse. Mi nismo dobro pomerali loptu. Drugo poluvreme je bilo bolje, mislim da su i navijači to videli. Kreirali smo, imali šanse i nažalost ponovo smo izgubili.

Protiv Jang Bojsa je veoma važna utakmica, to je utakmica koju moramo da dobijemo da bismo nastavili put u Ligi Evrope. Moramo da počnemo kako smo završili ovu utakmicu. Da kreiramo šanse i budemo agresivniji u duelima. Ako bude tako, osvojićemo tri boda – završio je izraelski reprezentativac.

U drugomp oluvremenu na terenu se pojavio mladi Kosta Nedeljković i pokazao i dokazao da mu je bilo mesto u startnoj postavi:

Kosta Nedeljković
Kosta Nedeljković | FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com
Ovo mi je druga utakmica u Ligi šampiona, u decembru tek punim 18 godina i ovo je veliko iskustvo za mene. Hvala stručnom štabu i upravi kluba na poverenju. Što se utakmice tiče, rezultat nije kakav smo želeli i čemu smo se nadali, ali velika škola. Moramo da učimo iz naših grešaka, jer velike ekipe to kažnjavaju. U drugom poluvremenu nismo grešili, uz to smo imali i mnogo prilika, ali nismo uspeli da osvojimo bodove. Sad se okrećemo prvenstvu, a onda nas čeka Jang Bojs u Švajcarskoj gde moramo da pobedimo i prezimimo u Evropi – završio je Zvezdin desni bek.
Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK nalogu.
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com