Janis Sferopulos odkada je seo na klupu KK Crvena zvezda Meridianbet suočava se sa konstantnim problemom povređenih igrača, te ni u jednom momentu nije mogao da računa na kompletnu ekipu. Tako je grčki stručnjak od svog prvog pojavljivanja morao da “krpi” ekipu. Od prvog dana nije mogao da računa na Nemanju Nedovića zbog povrede zadnje lože, kao i Marka Simonovića koga je napao virus. Potom se na utakmici u Železniku ozbiljno povredio i kapiten Branko Lazić, čija će pauza za oporavak biti malo duža.

U naredna dva derbija Zvezda je bila silno oslabljena, a da stvar bude gora, tokom prve utakmice protiv večitog rivala povredu kolena zadobio je i Adam Hanga. On se nije pojavio na drugom derbiju koji je igran u okviru regionalne lige. Ipak mađarski reprezentativac je na svoju odgovornost počeo meč protiv podgoričke Budućnosti, da bi igru napustio u toku prve četvrtine kada je osetio ponovnu bol u kolenu i više se nije vraćao u igru.

Sva je prilika da bivši igrač Barselone sutra uveče, kada crveno beli u Blaugrani igraju utakmicu 7.kola Evrolige, neće biti na raspolaganju treneru Sferopulosu, te neće biti u prilici da pomogne svojim saigračima u pokušaju da prvi put savladaju Katalonce na njihovom terenu.

Takođe, velika je enigma šta se dešava sa centrom crveno belih Markom Simonovićem koji je ovog leta pojačao ekipu sa Malog Kalemegdana. Zbog virusa nije bio u protokolu protiv FMP-a, da bi u evroligaškom derbiju čitav meč presedeo na klupi. U drugom, jadranskom večitom derbiju, je odigrao neka četiri minuta bez učinka, dok je protiv Bajerna u igri proveo pet minuta gde je ostvario dva skoka. Protiv Budućnosti ponovo nije bio u startnih dvanaest. Da li je do virusa ili loše forme i dalje je velika nepoznanica.

KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Sa druge strane, u ekipu Barselone se, posle četiri meča pauze, vraća argentiski bek i jedan od najvažnijih igrača Blaugrane Nikolas Laprovitola. Kako javljaju španski mediji, on se u potpunosti oporavio od povrede i biće na raspolaganju treneru Grimau za sutrašnji duel protiv Crvene zvezde. Koliko je Laprovitola bitan za svoju ekipu pokazuje i podatak da je tokom njegovog odsustva Barsa imala polovičan učinak. Dva poraza (Valensija i Real Madrid) i dve pobede (Breogan i Panatinaikos).

Upitan za sutrašnji duel je samo Rokas Jokubaitis koji nije igrao na poslednje dve utakmice.

Pred crveno belima je težak zadatak da sutra uveče od 20:30 pokušaju da dođu do pobede. U tim se vratio Nemanja Nedović koji je odigrao sjajnu partiju protiv Budućnosti, ali sa druge strane izostanak Hange i Lazića u mnogočemu može biti presudan za konačan rezultat sutrašnjeg susreta.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK nalogu.
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com