Odigrali su košarkaši Crvene zvezde Meridianbet sjajno drugo poluvreme utakmice 7.kola ABA lige u Zadru, zaključali reket i prilaze svom košu i sve to varolizovali kroz uspešne napadačke akcije i susret koji je u začetku bio u egalu, dosta mirno i bez većih tenzija priveli uspešnom kraju.

Na kraju je na semaforu pisalo 81:74, ali su crveno beli u pojedinim fazama meča imali i čitavih 17 poena prednosti. Slobodno se može reći da je ovo bilo jedno od najboljih poluvremena koje je tim sa Malog Kalemegdana odigrao od kako je na klupu seo Janis Sferopulos o čemu je i on sam govorio na konferenciji za medije nakon završetka utakmice u dvorani “Krešimir Ćosić”.


Crveno beli se vraćaju u regionalni kolosek | Crvena zvezda – Igokea 91:68
Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet ostvarili su drugu pobedu u regionalnom takmičenju. Oni su u meču 4. kola ABA lige savladali ekipu Igokee, pred nešto manje od 5000 navijača u Beogradskoj Areni, rezultatom 91:68 (22:19, …

Janis Sferopulos
Znali smo da igramo protiv jako dobrog tima. Zadar ovde igra jako dobro, dugo su zajedno i znaju kako da igraju. Znali smo da neće biti lako i da ćemo morati da budemo koncentrisani.

Čestike igračima, došli su fokusirani ovde. Dobri smo bili defanzivno veći deo meča, ali u prvom poluvremenu nismo bili toliko efektivni. Treća četvrtina je bila presudna, tada smo igrali odbranu koju ja želim, dopustili smo 11 poena. To je napravilo razliku, kontrolisali smo rezultat i ritam.

Idemo dalje, imamo težak raspored. Zadru želim svu sreću, a mi se okrećemo duelima protiv Fenerbahčea i Olimpijakosa.

Luka Mitrović u jednom momentu nije istrpeo provokacije sa tribina…

Video sam da se nešto dešava, ali smirio sam igrača. Rekao sam svima da se fokusiraju na meč. Košarka je u pitanju. Atmosfera je bila dobra. Ekipa Zadra je velika. Ne razumem reči, ali nadam se da je bilo kako treba – završio je strateg Crvene zvezde Meridianbet.

Izabranici Janisa Sferopulosa nemaju vremena za kakav takav odmor i regeneraciju. Sledi evroligaško duplo kolo. Prvo u utorak, 14. novembra od 20:45 u beogradsku Arenu stiže Fenerbahče, a samo dva dana kasnije Zvezda gostuje u Atini ekipi Olimpijakosa.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK nalogu.
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com