Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet poraženi su sinoć u Atini ucrveno beli iz dvorani “Mira i Prijateljstva” od domaćeg Olimpijakosa rezultatom 88:83 čime su prinuđeni da na drugom mestu traže svoju prvu pobedu u Evroligi na gostujućem terenu. Oba tima bila su desetkovana izostancima veoma važnih igrača, stim da se čini da se to mnogo više odrazilo na igru crveno belih iz Beograda.

Imali su izabranici Janisa Sferopulosa u pojedinim momentima meča i prednost i činilo se da se ekipa Olimpijakosa “nudi”, ali Zvezda nije imala ni fizičke snage, niti koncentracije da meč okrene u svoju korist. Na klupi je grčki strateg imao samo 11 rapoloživih igrača, Kuzmić i Ilić nisu bili deo rotacije, dok je Jago igrao na svoju odgovornost usled povrede zadobijene u predhodnom susretu sa Fenerbahčeom.

Kada se na kraju sve sabere, Zvezda se nije obrukala, ali ostaje žal za propuštenom prilikom da se nanese poraz favorizovanom protivniku. O tome su i govorili nakon završetka utakmice Janis Sferopulos i Nemanja Nedović.

Janis Sferopulos
crvenazvezdabeograd.com
Večeras smo se borili protiv vrlo dobrog tima, koji igra izuzetno, posebno pred svojim navijačima. U prvom poluvremenu kontrolisali smo ritam i osim poslednja tri, četiri minuta tog dela igre, naša odbrana je bila odlična.

Pričali smo na poluvremenu da moramo da igramo dobru odbranu, ali i brži napad. Međutim, u nastavku smo previše držali loptu u rukama, postigli devet poena u trećoj četvrtini, promašili neke otvorene šuteve, što je na kraju i presudilo.

Iako je Olympiacos došao do velike prednosti, nismo se predavali, pokušavali smo da se vratimo, čime sam vrlo zadovoljan. Najbitnije je sada da naučimo iz ove utakmice i unapredimo stvari koje nisu bile dobre – završio je grčki stručnjak na klupi Crvene zvezde.

Poprilično utučen je bio Zvezdin najbolji igrač na sinoćnjem susretu Nemanja Nedović koji je bio svestan su beograđani propustili lepu priliku za brejk.

Nemanja Nedović
Ne znam da li je bilo do umora. Lično sam se dobro osećao, teško je igrati protiv odbrane kao što je Olimpijakosova. Drago mi je što nismo odustajali, ali mi je krivo što u trećoj deonici nismo odigrali bolje.

Svejedno mi je da li sam starter ili krećem sa klupe. Moglo je bolje, bio sam neodlučan u nekim situacijama. To mi je u glavi više nego ono što je bilo dobro. Moram odgledati i analizirati utakmicu. Dobro je što nismo odustali i što smo pokušali da se vratimo na minus 15. Imali smo šansu da dođemo na posed zaostatka, ali nije ušlo. Bila je lepa prilika da se napravi brejk.

Crvena zvezda je bez pobede u gostima u Evroligi ove sezone.

Uvek je važno pobediti na strani jer to ekipi daje neku drugu energiju. Nemamo gostujući trijumf, samo tesne poraze. Siguran sam da ćemo probiti barijeru i igrati konstantno dobro – završio je zvezdin bek.

Crveno beli će najzad posle ubitačnog tempa koji su imali u predhonoj nedelji, gde su odigrali četiri utakmice u vremenskim razmacima od po 48 sati, imati malo vremena i za odmor i za pripremu za predstojeće duele u ABA Ligi (Mornar, ponedeljak 20.11. od 20 časova) i Evroligi (Milano, petak 24.11. od 20.30 časova)

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK nalogu.
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com