Nakon pobede Crvene zvezde Meridianbet nad košarkašima Splita (89:67) u okviru 13. kola ABA lige, medijima se obratio trener crveno belih izrazivši zadovoljstvo ostvarenim trijumfom, a potom se grčki stručnjak okrenuo aktuelnostima oko igračkog kadra i prazninom koja je ostala nakon odlaska Šabaza Nejpira.

Janis Sferopulos
Ako nađemo igrača za kojeg mislimo da može da pomogne na poziciji plejmejkera, potpisaćemo ga. U suprotnom, nećemo rizikovati.

O debitantskom nastupu Fredija Gilespija…

Važno je i što je Fredi Gilespi debitovao, ali još se prilagođava i uči. Nije mu lako, imao je samo jedan trening sa kontaktom, ali možete da vidite da može da nam pomogne i u odbrani i napadu. Ne može da igra na četvorci, klasična je petica i odličan defanzivac. Igra sa velikom energijom, skuplja skokove, može da završava i u napadu. Oseća se njegovo prisustvo na oba kraja terena i ima dobru poludistancu, ali potrebno mu je vremena. U Bajernu nije igrao, pa mu nedostaje ritma.

Marko Simonović podiže formu…

Bitno je da Marko Simonović raste, pronalazi ritam, ali i što je Stefan Lazarević, koji nije igrao nekoliko utakmica, večeras bio veoma dobar.

Strpljenja za Yaga Dos Santoša…

Jago je veoma mlad. Ima 24 godine i igra prvi put na ovom nivou i za tim koji ima mnogo zahteva. Nije lako igrati za Crvenu zvezdu, uvek je prisutan pritisak. Mora da uči i napreduje, dobija na samopouzdanju, ali i da pomaže u organizaciji, igra dobru odbranu, vrši pritisak na loptu. Radi dobre stvari i veoma sam zadovoljan. Imaće dobrih i loših utakmica, ali uči i svake nedelje i svakog meseca je sve bolji i bolji – završio je Janis Sferopulos.

Crveno bele u četvrtak očekuje vrlo bitan duel u okviru Evrolige protiv Panatinaikosa u Oaka Areni, a potom u subotu u Beograd dolazi Igokea najprijatnije iznenađenje ovogodišnje regionalne lige.
Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com