Pojedini izraelski mediji tvrde da je Barak Bahar sa svojim saradnicima tužio Crvenu zvezdu arbitražnom sudu krovne fudbalske organizacije…

Negde za Božić prvi put se pojavila informacija, plasirana od sportskih medija iz Izraela, da je dojučerašnji trener Crvene zvezde Barak Bahar sa svojim saradnicima odlučio da presavije tabak i da prijavi klub UEFI zbog neizmirenih novčanih obaveza. Tada su se iz Ljutice Bogdana oglasili saopštenjem u kojem su tvrdili da su ovi navodi netačni i da su se Crvena zvezda i Barak Bahar razišli u dobrim odnosima i da nema govora o bilo kakvim tužbama između kluba i bivšeg trenera.

Ugovor je jasan i znamo naše obaveze u skladu sa propisima FIFA. Crvena zvezda će shodno potpisanom ugovoru isplaćivati bivšem treneru mesečne plate

Međutim, samo nepunih mesec dana kasnije iz Izraela se ponovo plasiraju nove informacije. Naime, izraelski portal One, tvrdi da je Bahar predao tužbu FIFA u kojoj se zahteva milionska odšteta kako njemu tako i njegovim saradnicima – Gaju Sarfatiju, Gaju Vizingeru i Adamu Dejvidu.

Tim povodom oglasio se predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović koji je u saopštenju dostavljenom medijima jasno stavio do znanja da se radi o neistini.

FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Saopštenje Vam prenosimo u celosti:

Crvena zvezda ne duguje Baraku Baharu ni jedan evro. Plata mu se redovno isplaćuje svakog meseca, i njemu i njegovim saradnicima. Propisi FIFA su jasni, klub koji je otpustio trenera je u obavezi da mu isplaćuje platu po ugovoru dok taj trener ne potpiše za drugi klub. To rade i najveći klubovi u sličnim situacijama kada smene trenera i stvarno ne razumem zašto pojedini mediji u Srbiji žele da od ovog slučaja naprave aferu.

Crvena zvezda ima ozbiljnija posla nego da svakoga dana demantuje medijske gluposti koji imaju za cilj da destabilizuju klub. Crvena zvezda postupa u skladu sa propisima FIFA i UEFA, pod kontrolom smo njihovog monitoringa za izdavanje licence koju uspešno dobijamo svake sezone. Tako će biti i ove sezone, a to je jasan dokaz da Crvena zvezda posluje zakonito i transparentno.

Još jednom bih zamolio medije u Srbiji da ne prenose neproverene informacije iz drugih zemalja.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com