Košarkaši Crvene zvezde mts su u prvom ovosezonskom derbiju protiv Partizana slavili ubedljivo rezultatom 90:74 i tako ostvarili svoju šestu pobedu u regionalnom takmičenju. Utiske nakon velikog trijumfa izneo je Luka Mitrović koji je u sinoćnjem duelu za 25 minuta koliko je odigrao, postigao 7 poena uz 4 skoka, 3 asistencije i jednom ukradenom loptom.

Faktor Duško Ivanović

“Novi trener uvek donese novu energiju. Naročito, ako je to ime Duško Ivanović. To je sve jasnije iz meča u meč, naročito pred domaćom publikom. Počeli smo da verujemo jedni u druge i da možemo u ovoj hali da dobijemo svakoga. Radimo, niko još nije postao prvak u novembru. Kako nije bilo preterane brige nakon slabijeg starta, tako nema ni euforije nakon ovih pobeda. Vidi se rast samopouzdanja u tome kako se igraju napadi, kako se uzimaju šutevi, a i u fazi odbrane. I za odbranu je neophodna vera u ono što radite. Mislim da smo tek počeli i da će naša najbolja izdanja tek doći“.

KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com
Derbi

“Sigurno velika pobeda. Dobro raspoloženje je kao i nakon svake pobede u derbiju. Ovo nam je šesta pobeda u svim takmičenjima. Pobeda nad velikim rivalom. Njima je ovo prvi poraz. Znali smo koliko eventualni poraz može da znači u nekom poretku na tabeli na kraju. Sporije smo krenuli u meč naročito u odbrani, koja je bila problem. Dosta primljenih poena. U drugom poluvremenu počeli smo da preuzimamo sve, naročito kada su igrali sa pet šutera u petoci. Usporili smo njihov napad i terali ih na pas više. U napadu smo ih dobro čitali i pronalazili slobodne igrače. Tu pre svega mislim na Nemanju Nedovića i Luku Vildozu”.

Odbrana

“Nisam obraćao pažnju na to. Znali smo koliko poena u rukama ima njihova spoljna linija. Negde je fokus bio zaustaviti njihovu spoljnu liniju. Treba odati priznanje našim bekovima koji su ostajali sa njihovim visokim igračima. Dobri smo zatvatrali reket. Dobro smo udvajali i nisu nalazili dobra rešenja tu. Tako da naši bekovi su odradili sjajan posao”.

KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Vremena za slavlje nema jer već u petak, u halu Pionir, stiže ekipa Virtusa.

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com