Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet poraaženi su u svojoj prvoj utakmici na VTB Superkupu u Moskvi. Bolji od beogradskih crveno belih bili su košarkaši CSKA koji su slavili rezultatom 94:92 (23:11, 23:25, 26:26, 22:30)

Gledali smo dva različita poluvremena. Izabranici Janisa Sferopulosa prikazali su dosta anemičnu igru u prve dve četvrtine ovog duela. Ruski tim je bio u konstantnoj prednosti od samog početka utakmice i po 15 poena prednosti.

Ipak, košarkaši Crvene zvezde su u drugom delu susreta zaigrali na evroligaškom nivou i pokazali karakter. Malo po malo topila se prednost domaćina, da bi Zvezda u jednom momentu i povela. Ipak, na samom kraju, nije bilo dovoljno snage i koncentracije da tim sa Malog Kalemegdana prelomi utakmicu i odnese pobedu.

Verovatno bi rezultat bio kudikamo i drugačiji da je trener Sferopulos mogao da računa na Bolomboja, Giedraitisa, Teodosića i Nedovića koji nisu ni doputovali u Rusiju.

Kod Crvene zvezde odlične partije prikazali su Uroš Plavšić koji je za 19 minuta provedenih na terenu postigao 21 poen i ostvario 5 skokova i 2 asistencije i Ajzea Kenan koji je takođe ubacio 21 poen uz 5 ukradenih lopti.

Pored njih dvojice, Ognjen Dobrić je postigao 12 poena, Luka Mitrović 9, dok su Kalinić, Davidovac i Miler-Mekintajer ubacili 7 koševa.

Obzirom da je CSKA dan pre pobedio i ekipu Lokomotive ovim trijumfom su obezbedili utakmicu za prvo mesto na VTB Superkupu.

Crvena zvezda već danas, od 16 časova, igra svoju drugu utakmicu, a protivnik je ekipa Lokomotive iz Kubana. Direktan prenos ovg duela možete pratiti na kanalu PREMIUM 1 TV Arena sport.

KK Crvena zvezda Meridianbet

Kodi Miler Mekintajer 7, Kenan 21, Davidovac 7, Mitrović 9, Kalinić 7, Lazić, Dobrić 12, Ilić, Daum 3, Plavšić 21, Kostić, Dos Santos 5

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK
OUT OF CONTEXT CRVENA ZVEZDA | crvenazvezdabeograd.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *