Fudbaleri Crvene zvezde slavili su na 61. rođendanu Marakane i u okviru 8.kola Superlige Srbije, protiv ekipe Napretka iz Kruševca rezultatom 2:1.

Pred nešto više od 13.000 navijača, strelci za izabranike Vladana Milojevića bili su Bruno Duarte iz penala u 29. i Mirko Ivanić u 47. minutu.

Pre sam početak utakmice Crvena zvezda i Delije oprostili su se od legende srpskog roka i velikog navijača beogradskog tima Bore Đorđevića koji je preminuo nekoliko dana pred ovaj duel.

Nakon dugog odsustva zbog povrede, koja je sada očigledno prošlost, na golu se našao Omri Glazer, a u startnoj postavi su bili Rade Krunić, najagilniji i uz Mimovića i Ivanića najbolji igrač na utakmici i kao i Silas koji je mogao da zatrese mrežu gostiju posle nepunih 20 sekundi od početka susreta. Ipak, bolji u situaciji 1 na 1 bio je golman Napretka Balević.

Nedugo nakon te šanse, šut sa distance je oprobao Krunić, ali je mladi golman gostiju i ovog puta bio bolji.

Zvezda je povela nakon penala posle igranja rukom odbrambenog igrača gostiju nakon centaršuta Silasa. Siguran sa bele tačke bio je Bruno Duarte.

Duarte 1:0 | 29‘

Na samom početku drugog poluvremena, tačnije u 47. minutu Crvena zvezda je došla do drugog pogotka. Strelac je bio Mirko Ivanić.

Ivanić | 47‘

Nakon što su udvostručili prednost, izabranici Vladana Milojevića, koji je izvršio niz izmena, a šansa je data i povratniku Nemanji Radonjiću koji u smiraj meče nije imao sreće da postigne gol pogodivši stativu, mudro su sačuvali prednost do kraja utakmice.

Crvena zvezda je tako upisala nova tri boda i već sada ima veliku prednost na tabeli(osvojenih 19) u odnosu na večitog rivala (8 bodova), dok drugoplasirani OFK Beograd i lučanska Mladost za beograđanima zaostaju tri boda.

Sledi prvo kolo Lige šampiona i meč protiv Benfike u četvrtak od 18.45.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK
OUT OF CONTEXT CRVENA ZVEZDA | crvenazvezdabeograd.com

Standings provided by Sofascore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *