Fudbaleri Crvene zvezde slavili su u 174. večitom derbiju. Oni su u okviru 9.kola Superlige Srbije i nakon dugog niza godina bez pobede na gostovanjima u Humskoj, savladali ekipu Partizana rezultatom 4:0 (2:0).

Zakopčan do grla bio je strateg Crvene zvezde Vladan Milojević na konferenciji za medije pred večiti derbi. Odmah je to unelo određen nemir u ogroman korpus Zvezdinih navijača, ali ih je on odmah na početku susreta demantovao sjajno spremljenom strategijom koja domaćoj ekipi nije dala ni promil šanse za uspeh i koja je na kraju rezultirala najvećom pobedom u gostima od 4:0 u istoriji večitih derbija.

Odmah po završetku 174. večitog derbija Vladan Milojević je izneo svoje impresije o ovom susretu.

  • Čestitao bih mojim igračima, odigrali su jednu veoma dobru utakmicu, kao i igračima Partizana na fer i korektnoj igri. Mislim da je bio dobar derbi. Kontrolisali smo meč i zasluženo pobedili – počeo je Milojević.
  • Ovo je samo jedna utakmica. Dobro smo odigrali, imali smo plan. U velikoj meri su igrači odradili šta tražimo od njih, cilj je bio da kontrolišemo utakmicu, nađemo slabe tačke Partizana. Posle prvog gola, kad igrate derbi, protivnička ekipa mora da proba da se otvori, jer bude pod pritiskom. Došao je drugi gol u pravo vreme i rutinski smo kontrolisali i dali još dva gola. Zaslužena pobeda, da li je velika razlika ili ne – ne znam, neću da ulazim u to. Čestitao bih mojim igračima, nije lako ovde igrati, a kamoli pobediti.
  • Još pre utakmice sam rekao, neironično, Partizan je jedan od najozbiljnijih kandidata za titulu. Veliki je to klub. Ovo je samo početak prvenstva. Jednostavno, cilj nam je bio da pobedimo. Sve je išlo na našu vodenicu. Ima puno da se igra. Mnogo bodova je u opticaju, tek je septembar. Ono što je sigurno je da ima mnogo dobrih ekipa ove godine. Mladost i OFK su u vrhu, Radnički igra dobro, TSC će da se vrati, Čukarički… Mnogo je kvalitetnije i jače nego prošle godine.
crvenazvezdabeograd.com
  • Pre svega, čestitam Šerifu na het-triku. Ali imamo i dosta mladih igrača, i što je dobro za nas, jeste da naš mlad tim igra omladinsku Ligu šampiona, što je prestižno takmičenje. Imam dosta mladih igrača koji treniraju s nama. Mali Mesi (Maksimović) je talentovano dete, to sam rekao danas na sastanku. Ja nisam ni znao da on ima samo 17 godina. On je dobio šansu radom i ponašanjem , ovo je nagrada za njega. Pruceva treba pohvaliti, namestio je gol. Izuzetno je dete, sjajan potencijal.
  • Imam dosta igrača i ono na šta sam ponosan, i što moram da naglasim, to je uloga ovih starijih igrača koji im pomažu. Mislim da je to pravi put. Hteo bih da čestitam svima. Od kapitena Spajića, do ostalih. Mislim da je to pravi put, a ja sam vojnik ovog kluba, koji sam ponikao ovde i želim da vratim koliko mogu. Ja sam samo jedan mali, najmanji šraf u svemu ovome.
  • Veliko bravo i za naše navijače. Uvek najbolju partiju pružaju naši navijači – završio je Vladan Milojević
crvenazvezdabeograd.com

Slavlje posle večitog derbija moglo je kratko da traje jer Crvenu zvezdu već u petak (27.09. od 19 časova) na stadionu “Rajko Mitić” očekuje meč 10. kola SLS-a protiv Železničara, a potom sledi evropska poslastica i gostovanje Interu u Milanu 1. oktobra u okviru drugog kola Lige šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK nalogu
CRVENA ZVEZDA OUT OF CONTEXT |  crvenazvezdabeograd.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *