Fudbaleri Crvene zvezde slavili su u 174. večitom derbiju. Oni su u okviru 9.kola Superlige Srbije i nakon dugog niza godina bez pobede na gostovanjima u Humskoj, savladali ekipu Partizana rezultatom 4:0 (2:0).

“Zakopčan do grla” bio je strateg Crvene zvezde Vladan Milojević na konferenciji za medije pred večiti derbi. Govorio je o problemima sa povredama, da dan uoči meča ne zna ko će biti u startnih jedanaest. Da li je to samo bio deo taktike ili surova realnost da “uspava” večitog rivala – ne znamo, ali momci u crveno belom potpuno su i taktiktički i fizički bili besprekorni na stadionu u Humskoj.

Posle povrede Mimovića, na utakmici Lige šampiona protiv Benfike, ostalo je upražnjeno mesto za jednog bonus igrača. Zvezdaška javnost danima je uporno prizivala i ukazivala da ima jedan mali, bolji i od Mesija i da mu je mesto u prvoj postavi srpskog šampiona.

I taj mali dobio je priliku da bude u prvih 11 i to baš na večitom derbiju. Andrija Maksimović, izdanak Zvezdine fudbalske akademije, sa svojih 17 godina, bez ikakve treme i respekta istrčao je na teren nekadašnjeg stadiona JNA i prikazao fudbalsku partiju kojom je do ushićenja doveo navijače Crvene zvezde.

Jeste Šerif Endiaje pogodio tri puta i zasluženo nosi epitet igrača utakmice, ali svima su usta puna priče o “Malom Mesiju” koji je za nepunih 63 minuta provedenih na terenu dokazao da je pred njim velika fudbalska karijera, pod uslovom da nastavi, kako i Vladan Milojević ističe, da vredno radi i trenira.

Zaključao je Andrija ofanzivni deo sredine terena, umnogome rasteretio Krunića i Elšnika, u svakom trenutku kontrolisao taj deo terena, upućivao tačne pasove, nije bežao od duel igre. I kao kruna svega upisao je asistenciju za gol Silasa u smiraj prvog dela igre i velikih 2:0 za crveno bele na poluvremenu.

CRVENA ZVEZDA OUT OF CONTEXT |  crvenazvezdabeograd.com

Andrija Maksimović je posle svog izdanja na 174. večitom derbiju sa pravom poneo epitet jednog od najboljih i dokazao da je velika budućnost srpskog fudbala i Crvene zvezde.

  • San svakog deteta koje prođe Zvezdinu školu je da jednog dana zaigra za prvi tim i to u večitom derbiju. Meni se danas san ostvario i mislim da nije moglo lepše – pobeda u gostima na derbiju i to posle osam godina. I to velika pobeda od 0:4.
  • Hvala našim navijačima na neverovatnoj energiji tokom 90 minuta. Hvala i saigračima na tome što smo se svi zajedno borili tokom čitavog meča, te pokazali ko je i šta je Crvena zvezda.
  • Bio sam spreman, nisam osećao tremu, ali mnogo mi je pomogao stručni štab. Dobio sam jasan savet da smem da pogrešim, ali da ne smem da prestanem da pokušavam. Sve od sebe sam dao i nadam se da su svi zadovoljni. Sad je bila asistencija, nadam se golu na sledećem derbiju – šeretski je završio svoje obraćanje medijima Andrija Maksimović.
Ushićen posle istorijske, najubedljivije pobede u gostima na večitom derbiju, bio je i kapiten Crvene zvezde…
Uroš Spajić
CRVENA ZVEZDA OUT OF CONTEXT |  crvenazvezdabeograd.com
  • Očekivali smo da će večiti rival da uđe zatvoreno u utakmicu i da će probati da nas ugrozi kroz tranziciju kao i u prethodna dva derbija. Došli smo svesno da pobedimo, da pokažemo da smo kvalitetniji.
  • Dobro se otvorila utakmica, imali par situacija u prvom poluvremenu gde nam je pala koncentracija, ali naposletku, može se reći da smo kontrolisali meč. Bili smo dominantni, čestitam mojim saigračima, navijačima.
  • Velika pobeda, nije lako sa 0:4 slaviti u večitom derbiju i to još na gostujućem terenu. Ponosan sam što sam deo toga, ali na kraju krajeva, ovo su tri boda. Idemo dalje, spremamo se za Železničar, a posle za Inter – završio je kapten Crvene zvezde.

Zvezda je ovom pobedom u večitom derbiju definitivno dokazala da joj u Srbiji, trenutno, niko nije ravan. Prvo mesto na tabeli sa osvojena 22 boda, tri više od prvih pratilaca Mladosti iz Lučana i OFK Beograda i čak 11 više od Partizana, koji se trenutno nalazi u plej-in zoni, govore u prilog tome.

Slavlje posle večitog derbija moglo je kratko da traje, jer Crvenu zvezdu već u petak (27.09. od 19 časova) na stadionu “Rajko Mitić” očekuje meč 10. kola SLS-a protiv Železničara, a potom sledi evropska poslastica i gostovanje Interu u Milanu 1. oktobra u okviru drugog kola Lige šampiona.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK nalogu
CRVENA ZVEZDA OUT OF CONTEXT |  crvenazvezdabeograd.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *