Pe samo pet dana predsednik KK Crvena zvezda Meridianbet Nebojša Čović i predsednik UO Željko Drčelić održali su na Malom Kalemegdanu konferenciju za medije pred start nove košarkaške sezone.

Govorilo se o mnogim temama vezane za košarkaškog šampiona Srbije i ABA lige, Evroligi, domaćem prvenstvu. U jednom trenutku postavljeno je pitanje da li je tačna informacija koja se plasirala poslednjih dana i to od trenutka kada je dosadašnjem predsedniku KSS-a Predragu Daniloviću istekao i drugi mandat na toj funkciji, da bi tu poziciju trebalo da preuzme Nebojša Čović, po drugi put u svojoj karijeri.

Odgovor predsednika Crvene zvezde u tom trenutku bio je po malo neodređen, ali je jasno stavio do znanja da smatra da bi Svetislav Pešić trebalo da ostane selektor Srbije, kao i to da osvojene medalje ne bi smele da pokriju sve sistemske manjkavosti u srpskoj košarci, sa posebnim aspektom na mlađim selekcijama, što je svima okupljenima bio signal da itekako postoji mogućnost da Nebojša Čović ponovo preuzme krovnu košarkašku organizaciju.

I u toku jučerašnjeg dana došlo je i do potvrde ove informacije. Ništa još zvanično, ali po pisanju dobro upućenog Sport kluba, Nebojša Čović je podneo kandidaturu jer je uspeo da obezbedi podršku 30 delegata od 33 člana skupštine koji imaju mandat da direkto izaberu predsednika KSS-a.

Nebojša Čović je, kako dalje navodi Sport klub, uspeo da obezbedi podršku Košarkaškog saveza Vojvodine, potom regiona centralne Srbije, zatim južne Srbije, te Udruženja klubova KLS.Prema svim do sada dostupnim informacijama gotovo je izvesno da se Nebojša Čović vraća na funkciju koju je obavljao u periodu od 1995. do 1996. godine.

Šta će sve ovo značiti i kakav će uticaj sve imati, pre svega na tim sa Malog Kalemegdana, videćemo u danima koji nam predstoje. Ukoliko do promene dođe, kao najozbiljniji kandidat da nasledi Nebojšu Čovića sna mestu predsednika KK Crvena zvezda pominje se aktuelni predsednik UO Željko Drčelić.

CRVENA ZVEZDA OUT OF CONTEXT |  crvenazvezdabeograd.com
O takvoj mogućnosti govorio je i sam Čović u jednom od svojih brojnih intervjua:
  • Mislim da sam pronašao naslednika. Mislim da je to Željko Drčelić, predsednik Upravnog odbora. Znate da nikad nisam hvalio pro forme, kao što nikad nisam ni napadao pro forme. Mislim da je on čovek koji ima dovoljnu energiju, visprenost i prostor za efikasno pristupanje svemu što su izazovi u košarci. I stvarno mislim da smo pogodili sa čovekom, kao i sa dobrim brojem ljudi u Upravnom odboru.

Željko Drčelić, bivši fudbaler, koji je godinama igrao u inostranstvu i tamo počeo da se bavi biznisom, po povratku u zemlju nastanio se u Borči, gde je 2005. osnovao preduzeće za građevinu i alarmne sisteme. Posao se proširio, a potom osniva sada jednu od najuspešnijih građevinskih firmi u Srbiji „Concord West“.

Krajem oktobra 2023. na redovnoj sednici Predsedništva KK Crvena zvezda izabran za predsednika Upravnog odbora kluba, na kojoj je posle ukazanog poverenja od strane skupštine kluba izjavio “Da je on borac i timski igrač, a da je za njega Crvena zvezda porodica, a pravu porodicu niko ne može da sruši“.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK nalogu
CRVENA ZVEZDA OUT OF CONTEXT |  crvenazvezdabeograd.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *