Fudbaleri Crvene zvezde, samo tri dana nakon spektakularne pobede nad večitim rivalom od 4:0, igraju utakmicu 10. kola Superlige Srbije.

Protivnik, večeras na Marakani od 19 časova, je sedmoplasirana ekipa fudbalskog šampionata Srbije – Železničar iz Pančeva.

Crveno beli trenutno čvrsto drže prvu poziciju na tabeli sa osvojena 22 boda, 3 više od prvih pratilaca OFK Beograda i Mladosti iz Lučana i čak 11 više od večitog rivala koji se trenutno nalazi u plej-in zoni.

Po mnogo čemu večerašnji duel je vrlo specifičan i nimalo lak jer se igra samo tri dana posle utakmice sa Partizanom, a samo tri dana kasnije izabranike Vladana Milojevića očekuje i meč drugog kola Lige šampiona protiv aktuelnog prvaka Italije, milanskog Intera.

Nadamo se da fudbaleri Crvene zvezde večeras neće napraviti kiks i da su tri boda protiv vrlo respektabilne ekipe iz Pančeva prioritet, bez obzira na ogromno emotivno i fizičko pražnjenje tokom i posle večitog derbija i da im je već svima u mislima predstojeći duel na čuvenom stadionu “Đuzepe Meaca”.

Železničar je jedno od najprijatnijih iznenađenja prvog dela šampionata, a kao što smo rekli, nakon devet odigranih kola nalaze se na poziciji broj sedam. Ipak, u septembru nemaju osvojen bod, pošto su poraženi u mečevima protiv Vojvodine (2:0) i protiv OFK Beograda (0:1). Trijumfe ove sezone su upisali protiv Radničkog 1923, Jedinstva, IMT-a i Spartaka.

Veliki problem Vladanu Milojeviću predstavlja i trenutni zdravstveni bilten, pogotovu što trener Zvezde u minimum naredne dve nedelje neće moći da računa na Mirka Ivanića najboljeg i najkonstantnijeg igrača u dosadašnjem delu sezone koji je iz derbija izašao sa povređenim primicačem.

O zdravstvenom biltenu i kako će večeras izgledati ekipa govorio je, na konferenciji za medije, strateg Crvene zvezde…
Vladan Milojević
CRVENA ZVEZDA OUT OF CONTEXT |  crvenazvezdabeograd.com
  • Imamo popodnevni trening, pa nakon toga i sastanak sa fitnes trenerima i medicinskim delom stručnog štaba. Videćemo koji su igrači umorni i kome treba odmor, dosta bitnih utakmica je pred nama u veoma kratkom vremenu. Procenićemo nakon treninga.
Povreda Mirka Ivanića
  • Teško je kada ostanete bez jednog od igrača. Mirko Ivanić ima veliki uticaj na našu igru. Znali smo na početku priprema da će nam biti potrebno da svi igrači budu spremni, kao i da će biti ovakvih situacija. Ivanić je ušao u proces oporavka i očekujemo da se što pre priključi ekipi. Kada je u pitanju mladi Maksimović i da li će on biti zamena za za Zvezdinu četvorku, polako, ima još vremena.
Postoji mogućnost da se večeras u startnoj postavi pojavi i više od dva bonus igrača
  • Lično mi to ne predstavlja nikakav problem, kao što sam napomenuo i prethodni put. Videćemo sa kojim ćemo igračima da izađemo na teren, a bitna je suština.
  • Na kraju krajeva na širem spisku reprezentacije Srbije našla su se i dva igrača Crvene zvezde – Marko Ilić i Andrija Maksimović. Selektor je procenio da mu takvi igrači trebaju, a mi smo u njegovoj službi i stojimo mu na raspolaganju. Sve nam to čini veliku čast. Nadam se da će nas igrači koji dobiju poziv reprezentacije predstaviti dostojno i da će pomoći nacionalnom timu što više mogu.
Govorio je strateg Crvene zvezde u superlativu o predstojećem protivniku
  • Trener Železničara Marko Savić je pokazao mnogo entuzijazma i fudbalskog znanja, kako u prethodnom, tako i u sadašnjem klubu. Vrlo dobro radi i lepa je budućnost ispred njega. Lepo je videti mlade trenere koji su odlični na početku karijera.
  • O njihovom igraču Romaniću sam govorio i prethodni put kada smo igrali protiv Železničara. Lazara dosta dugo pratim, Zvezdino je dete. Karijera ga je vodila drugim putem. Imao sam priliku da ga treniram, ali i pratim u Grčkoj dok je igrao za Lamiu. Pružao je fenomenalne partije i izrastao je u jednog dobrog igrača. Pored ostalih fudbalera Železničara i od njega nam preti opasnost.
Zvezdaši dođite u što većem broju, podrška nam je neophodna
  • U seriji smo teških utakmica na tri ili četiri dana. Mislim da će biti lep dan i pozivam navijače da dođu u što većem broju. Njihova podrška nam je potrebna, pogotovo za meč za Železničarom, koji je dobra i nadahnuta ekipa. Njihova podrška nam je preko potrebna – završio je Vladan Milojević.

Sutra od 11 časova startuje prodaja ulaznica na blagajnama stadiona “Rajko Mitić” a cene su sledeće:

  • Sever – 400 dinara
  • Istok – 500 dinara
  • Zapad – 700 dinara
  • Tribina „Siniša Mihajlović“ – 1400 dinara

Za zvezdaše koji neće biti u mogućnosti da sa tribina bodre izabranike Vladana Milojevića, obezbeđen je studijski program na kanalu Zvezda TV, dok će televizijski prenos biti na kanalu TV Arena sport Premium 1.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK nalogu
CRVENA ZVEZDA OUT OF CONTEXT |  crvenazvezdabeograd.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *