Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su ekipu Mornara rezultatom 91:72 (22:14, 23:27, 22:17, 24:14), u drugom kolu ABA lige.

U Beogradskoj Areni, pred nešto više od 6500 navijača, Crvenu zvezdu do pobede su predvodili Rokas Giedraitis sa 19 i Majk Daum sa 18 poena, a ispratio ih je Luka Mitrović sa 10 poena.

U ekipi Mornara, koja se prikazala u mnogo boljem svetlu nego na premijeri gde su doživeli poraz sa najvećom razlikom u istoriji ABA lige od Budućnosti, odličnu partiju pružio je Dženkins koji je bio i najefikasniji igrač na meču sa 27 poena.

Nakon šokantnog poraza u prvom kolu od ekipe Dubaia, očekivalo se da će crveno beli silovito ući u ovaj duel. Ipak, to se nije desilo. Poprilično uspavano su delovali izabranici Janisa Sferopulosa, naročito u prvom poluvremenu.

CRVENA ZVEZDA OUT OF CONTEXT |  crvenazvezdabeograd.com

Zvezda je igrala na mahove, te je prilično lako dozvoljavala protivniku da se vraća iz dvocifrenog zaostatka. Daum je bio taj koji je držao Zvezdu u prvom delu igre, a potom su se dobrom igrom priključili i Giedraitis i Mitrović.

Ipak, na odmor se otišlo sa četiri poena prednosti za regionalnog šampiona – 45:41.

Nastavilo se u sličnom ritmu i početkom treće četvrtine. Zvezda povede, ali “upaljeni” Dženkins je i dalje držao Barane u životu.

Ipak, sredinom trećeg kvartala bude se Dobrić i Nedović, Bolomboj diže publiku na noge fenomenalnom blokadom i crveno beli preuzimaju potpunu kontrolu utakmice.

CRVENA ZVEZDA OUT OF CONTEXT |  crvenazvezdabeograd.com
CRVENA ZVEZDA OUT OF CONTEXT |  crvenazvezdabeograd.com

Nedović nastavlja tamo gde je stao, Zvezda ubrzava i poenima Mitrovića crveno beli odlaze na dvocifrenu razliku koja se samo uvećavala do konačnih +19.

Trener Janis Sferopulos pružio je šansu svim igračima, a pored najefikasnijih Rokasa Gedraitisa sa 19, Majka Dauma sa 18 i Luke Mitrovića sa ubačenih 10 poena, Ajzea Kenan je postigao 9, Kodi Miler Mekintajer je meč završio sa 8 poena, isto koliko i Nemanja Nedović.

Veoma interesantnu partiju imao je Nikola Kalinić sa šest poena, pet asistencija i četiri skoka uz odličnu odbrambenu rolu.

Game Highlights
CRVENA ZVEZDA OUT OF CONTEXT |  crvenazvezdabeograd.com

Crvena zvezda Meridianbet, kao gost, u petak 4. oktobra od 21 čas, otvara evroligašku sezonu utakmicom protiv novajlije Pariza. dok u nedelju, 6. oktobra gostuje ekipi Splita od 17 časova na Gripama u okviru 3. kola ABA lige.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK nalogu
CRVENA ZVEZDA OUT OF CONTEXT |  crvenazvezdabeograd.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *