Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet večeras od 21 čas, protiv novajlije Pariza, startuju svoju novu, jedanaestu evroligašku sezonu.

Utakmica prve runde ovog takmičenja igra se u Adidas Areni koja je, prema pisanju francuskih medija, rasprodata, te se očekuje da će srpski i regionalni šampion imati veliku podršku svojih navijača.

Crveno beli su u četvrtak odradili trening i odmah nakon toga krenuli put grada svetlosti gde će im protivnik biti ekipa debitanta Pariza koji je učešće u Evroligi izborio osvojivši Evrokup.

CRVENA ZVEZDA OUT OF CONTEXT |  crvenazvezdabeograd.com

Malo toga se zna o ekipi Pariza. Nakon osvojenog Evrokupa dotadašnji trener Tomas Isala pronašao je angažman u NBA i za novog trenera postavljen je Tijago Spliter. Ono što se zna o ekipi Pariza je da funkcioniše na pogon brzonogog Ti Džej Šortsa, plejmejkera koji će ponovo imati sva ovlašćenja u napadu i čini se da će zaustavljanje njega, biti više od pola posla. Od značajnih pojačanja, doveli su Maudo Loa koji će imati ozbiljnu ulogu, ali ostatak ekipe je potpuna nepoznanica široj košarkaškoj javnosti.

U 25. evroligašku sezonu tim sa Malog Kalemegdana ulazi sa ambicijama da se domogne doigravanja u kojem su bili pre gotovo jednu deceniju. Može li se najzad napraviti taj iskorak videćemo. Ekipa je zadržala kostur od predhodne sezone i nadograđena je zvučnim pojačanjima. Možda već večeras dobijemo odgovore na neka pitanja, obzirom da je sam start sezone u regionalnoj ligi bio daleko od očekivanog.

Zabeležen je poraz od novajlije Dubaia, dok je pobeda protiv Mornara ostvarena uz dosta muke, ali i odličnom igrom u poslednjoj deonici koja bi trebalo da bude putokaz kako bi tim Janisa Sferopulusa trebalo da funkcioniše.

Grčki strateg na klupi Crvene zvezde Meridianbet večeras u Parizu neće moći da računa na suspendovanog Miloša Teodosića, koji je kažnjen sa dve utakmice neigranja u Evroligi, ali i Branka Lazića koji je na poslednjem treningu povredio zadnju ložu.

Janis Sferopulos ne želi da njegovi puleni zabeleže identičan start sezone u Evroligi kao u ABA ligi i zato će pobeda biti imperativ…
CRVENA ZVEZDA OUT OF CONTEXT |  crvenazvezdabeograd.com
  • Pariz je tim koji igra sa mnogo entuzijazma, posebno sada kada igraju prvu utakmicu, tako da će biti dodatno motivisani. Mi treniramo već nekoliko dana i spremamo se za njihovu odbranu, odnosno napad. Znamo njihovu snagu i pokušaćemo da poremetimo sve što oni žele da urade u ofanzivi.
Moramo biti veoma fokusirani na njihovu pik-end-rol odbranu
  • U odbrani vrše veliki pritisak, pa moramo biti veoma fokusirani na njihovu pik-end-rol odbranu i sve sitne detalje, kako bismo donosili prave odluke i napadali ih na pravi način. Još uvek gradimo timsku hemiju i uloge. Važno je da svi budu tu i pomognu, jer su mi svi bitni za ove utakmice i moraju biti spremni da daju maksimum kad god i kako god ih upotrebim – završio je grčki stručnjak na klupi Crvene zvezde.
Ognjen Dobrić: Da otvorimo evroligašku sezonu kako treba
CRVENA ZVEZDA OUT OF CONTEXT |  crvenazvezdabeograd.com
  • Počinje evroligaška sezona, jako bitan meč za nas, da otvorimo sezonu kako treba. U ABA ligi nismo počeli na pravi način i želimo da to ispravimo i da ne krenemo tako i u Evorligi.
Izbaciti ih iz njihovog ritma…
  • Pariz je ekipa koja igra sa velikom energijom i na veliki broj poseda i poena. Ako želimo da dođemo do pobede mislim da to moramo da im uskratimo, da to malo usporimo i da igramo na naš način. Ako se uđe u njihov ritam, tada mogu da pobede bilo koga, mogu da daju 100 poena bilo kome. Imaju taj kvalitet, energiju, i sigurno da će biti i uzbuđeni što igraju Evroligu prvi put. Daće maksimum, a mi moramo da odgovorimo na to na naš način, da ih usporimo, da ih uvedemo u naš ritam – završio je Dobrić.

Iako je na utakmici protiv Mornara presedeo na tribinama, na terenu bi večeras trebalo da se pojavi i letošnje pojačanje i bronzani sa Olimpijade – Uroš Plavšić.

Luka Mitrović: Dobro smo radili na treninzima i spremni smo za ovaj duel…
CRVENA ZVEZDA OUT OF CONTEXT |  crvenazvezdabeograd.com
  • Dugo očekivani početak Evrolige. Motivisani smo, dobro smo radili na treninzima u prethodnom periodu i mislim da spremni dočekujemo ovaj početak.
  • Protiv sebe imamo jednu novu ekipu koja će definitivno biti motivisana da se pokaže u najboljem mogućem svetlu i da pokaže da pripada ovom takmičenju. Jedna atipična ekipa, pomalo nepoznanica svima nama, pogotovo u ranoj fazi takmičenja. Analizirali smo to što smo mogli da analiziramo, znamo da nas čeka jedan fizički zahtevan meč sa dosta trčanja, tranzicije, kratkih napada, tako da mislim da smo se dobro spremili sa te taktičke strane – završio je Luka Mitrović.

Utakmica u francuskoj prestonici, kao što smo najavili startuje u 21 čas, a direktan prenos je na kanalu Sport Klub 1 i na aplikaciji Euroleague TV.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK nalogu
CRVENA ZVEZDA OUT OF CONTEXT |  crvenazvezdabeograd.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *