Košarkaši Crvene zvezde mts u četvrtak od 20:30 gostuju ekipi Partizana u okviru 12.kola Evrolige. Ovaj, po mnogo čemu istorijski derbi, u poslednja dva dana prati i niz kontradiktornosti pre svega po pitanju ko i kako može ući u beogradsku “Štark Arenu”. Naime, KK Partizan je pustio u slobodnu prodaju određen kontigent ulaznica za koje se veruje da je veliki broj završio u posedu navijača Crvene zvezde. Predsednik KK Partizan je i potvrdio da će deo sektora 400 biti na raspolaganju Zvezdinim navijačima, da bi u međuvremenu, posle sastanka sa državnim bezbedonosnim strukturama, bila doneta nova odluka u kojoj se zabranjuje ulazak u Arenu navijačima KK Crvena zvezda.

Tim povodom najvatrenije pristalice Crvene zvezde, navijačka grupa Delije, izrazila je svoje nezadovoljstvo ovom zabranom. U toku dana izdato je saopštenje koje Vam prenosimo u celosti:


KK Partizan je odlučio da prvi naš derbi u evrokupovima protekne bez gostujućih navijača i time pokušava da uništi sve što jedan derbi čini pravim.

Mi od derbija ne odustajemo. Tražimo od uprave Partizana da omogući ulazak navijača Crvene zvezde sa kupljenim kartama i obezbede deo tribine za nas. U suprotnom, bićemo prinuđeni da se sami snalazimo za ulazak u halu i ovim putem pozivamo sve Zvezdaše da urade isto. A i odgovornost za sve što se tada bude dešavalo u hali imaće ista ta uprava Partizana. Pozivano i navijače Partizana da podrže naš zahtev i obećavamo da ćemo se, u derbiju kada mi budemo domaćini, boriti da im obezbedimo mesto u hali. 

DERBI NIJE DERBI BEZ NAVIJAČA OBA TIMA !

Delije | crvenazvezdabeograd.com

Nakon toga, Delije su u toku večeri organizovali korteo do beogradske “Štark Arene” gde je iskazan stav prema činjenici da im je zabranjen organizovan ulazak na ovaj istorijski derbi.

Poslata je poruka organizatoru ove utakmice, pre svega predsedniku KK Partizan, i razvijeni su transparenti na kojima je pisalo:

“Ostoja smrad u sport se ne razume, ali da ubije istorijski derbi ume”

Performans je okončan bakljadom i pevanjem navijačkih pesama.

https://twitter.com/nocontextczv/status/1600246189466583040?s=20&t=hl68jcIk2c3V659zuznVOQ
Twitter

Napred Zvezda!

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com