Fudbaleri Crvene zvezde, kao gosti, na stadionu “Lagator” u Loznici ,savladali su ekipu IMT-a rezultatom 3:1 (0:1) u okviru 11.kola Superlige Srbije.

Strelci za Crvenu zvezdu bili su Milson u 36, Rodić u 65. i Silas u 90. minutu utakmice. Dvostruki asistent je bio Guelor Kanga, a jedan pogodak je kreirao Dalsio. Kod domaćina evrogolom u 56.minutu predstavio se Kur.

Trener Vladan Milojević poštedeo je gotovo sve igrače koji su u utorak igrali meč protiv Intera, osim Glazera, Đige i Maksimovića, tako da su se na stadionu Loznici u prvih jedanaest našli: Glazer, Leković, Điga, Rodić, Prucev, Dalsio, Kanga, Milson, Maksimović, Luka Ilić i Duarte.

Iako se očekivala laka i ubedljiva pobeda šampiona Srbije, pretposlednja ekipa na tabeli skupo je prodala svoju kožu.

Crvena zvezda je od samog starta krenula jako sa željom da se što pre postigne pogodak i bila je mnogo bolji rival tokom prvog dela susreta. Pogodili su crveno beli čak dva puta okvir gola, dok je golman „traktorista“ Vukliš bio fantastičan i u nekoliko navrata sačuvao svoju mrežu.

Crveno beli slomili su otpor formalnog domaćina, koji svoje mečeve igra u Loznici, u 35. minutu kada je Milson iz neposredne blizine pogodio za 1:0.

CRVENA ZVEZDA OUT OF CONTEXT |  crvenazvezdabeograd.com

Do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata, a najbliži golu bio je Duarte, ali se stativa isprečila da Zvezda na odmor ne ode sa dva gola prednosti.

U nastavku susreta domaćin u 56.minutu dolazi do izjednačenja i to kako. Francuz Kur postiže evrogol. Sa preko 30 metara lobovao je Omrija Glazera. Zaista, fantastičan i odmeren udarac fudbalera IMT-a.

To je osokolilo domaće igrače koji su krenuli angažovanije ka golu Zvezde.

I u jeku te ofanzive crveno beli ponovo vode. U 65.minutu strelac za crveno bele je Milan Rodić koji je udarcem glavaom matirao golmana Vukliša.

Samo tri minuta kasnije gol postiže Bruno Duarte, ali posle konsultacije sa VAR sobom, pogodak biva poništen zbog ofsajda.

Tačku na i stavlja Silas u 93. minutu nakon asistencije Gelora Kange za nova tri boda Crvene zvezde.

Crveno beli ovom pobedom upisali su svoj 28. bod i tako sada već čvrsto drže vrh tabele, 5 više od drugoplasiranog OFK Beograda i uz to jednu utakmicu manje.

Standings provided by Sofascore

Sledi reprezentativna pauza, a Crvene zvezda svoja sledeći superligaški duel igra 19. oktobra kada u Beograd stiže Radnički iz Niša, a potom, 22. oktobra, gostuje ekipi Monaka u okviru ligaške faze Lige šampiona.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK nalogu
CRVENA ZVEZDA OUT OF CONTEXT |  crvenazvezdabeograd.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *