Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet slavili su u takozvanom derbiju 5.kola ABA lige. Pobeđena je ekipa Budućnosti rezultatom 75:73.

U neprijateljskoj atmosferi i ponovo nemogućim uslovima za igru na samom parketu SC Morača, crveno beli su izvojevali tešku pobedu. Nažalost, niko iz crveno belog tabora nije bio previše srećan zbog trijumfa, upravo zbog toga što su baš ti nekošarkaški uslovi samog terena i stanja parketa doprineli da se, stub ekipe, Džoel Bolomboj, kako stvari sada izgledaju, teže povredi. Startnom centru Crvene zvezde, u jednoj defanzivnoj sekvenci, usled velike vlage na parketu, proklizala je noga i stradalo je koleno. Njega su sa terena izneli Dobrić i Davidovac, koji se nisu skidali za ovaj duel, a o stanju povrede verovatno ćemo nešto više znati u toku današnjeg dana.

Sve ovo je bio signal za delegaciju Crvene zvezde da izrazi svoje nezadovoljstvo, a ceh je platio predsednik UO Crvene zvezde Željko Drčelić koji je odstranjen iz hale.

Inače, pored ovog, u drugom delu utakmice dogodio se još jedan duži prekid obzirom da su arbitri naredili pražnjenje jednog dela tribina posle orkestriranog vređanja supruge Zvezdinog beka Nemanje Nedovića koji je zatrpao koš ekipe iz Podgorice.

Što se same košarkaške igre tiče, prvu deonicu je obeležila vrlo nervozna igra sa obe strane. Domaćin je počeo utakmicu manje rastrzano od crveno belih, ali je uspeo da stekne samo plus četiri u devetom minutu (15:11). Zvezdu je u tim trenucima, u igri održavao Kodi Miler-Mekintajer koji je postigao pet poena u drugoj polovini uvodne deonice, ali procenat šuta i skok nisu bili saveznici beogradske ekipe.

CRVENA ZVEZDA OUT OF CONTEXT |  crvenazvezdabeograd.com

Serijom 5:0 Podgoričani su se odlepili na 24:18 u 13. minutu posle trojke Flečera Megija i preciznog šuta nekadašnjeg centra crveno belih Alena Omića.

Nije Zvezda uspevala u tim trenucima da isprati ritam Budućnosti. Na partiju gostiju uticao je sigurno umor od iscrpljujuće evroligaške bitke sa Barselonom, pa je domaćin stekao dvocifrenu prednost posle trojki Megija i Rašida Salemona (30:20).

Uspeli su Beograđani da smanje zaostatak domaćina posle tajm-auta Janisa Sferopulosa serijom 5:0, ali je Budućnost na veliki odmor ipak otišla sa vođstvom 37:33.

Rovoska borba nastavljena je u drugom poluvremenu, a promenu je uneo Nemanja Nedović. Bek Crvene zvezde se “zapalio” u nastavku meča, ubacio pet trojki i time probudio već opisane niske nagone navijača Budućnosti.

CRVENA ZVEZDA OUT OF CONTEXT |  crvenazvezdabeograd.com

Posle prekida koji je trajao petnaestak minuta, igrači su se, posebno Crvene zvezde koji su u narednih pet minuta postigli samo jedan poen, ohladili, pa se ušlo u neizvesnu završnicu.

Rajt je doveo domaćina u vođstvo 71:69 na 1:20 do kraja Onda je Nedović ućutkao Varvare i postigao šestu trojku na 53 sekunde do kraja, ali je Rajt ponovo bio precizan na drugoj strani terena za 73:72.

Milošu Teodosiću nije zadrhtala ruka sa linije penala za vođstvo Beograđana 75:73, ispostaviće se na kraju kao konačan rezultat, na 22 sekunde pre kraja. Zvezda je branila i na kraju odbranila poslednji napad Podgoričana, Rajt je ovoga puta promašio i time je Crvena zvezda zabeležila treći trijumf u petom meču regionalne lige.


Boxscore Crvena zvezda Meridianbet

Napred Zvezda
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK nalogu
CRVENA ZVEZDA OUT OF CONTEXT |  crvenazvezdabeograd.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *