Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 18.45 časova igraju utakmicu trećeg kola UEFA Lige šampiona protiv domaće ekipe Monaka.

Može li Zvezda većeras do povoljnog rezultata? U predhodna dva kola crveno beli su poraženi oba puta, u Beogradu od Benfike i u Milanu od Intera. Na put u Monako trener crveno belih Vladan Milojević poveo je 21 igrača.

Na spisku se nalaze sledeći fudbaleri: Marko Ilić, Ivan Guteša, Vuk Draškić, Jung Vu Seol, Uroš Spajić, Naser Điga, Stefan Leković, Milan Rodić, Rade Krunić, Dalsio Gomeš, Timi Maks Elšnik, Gelor Kanga, Andrija Maksimović, Luka Ilić, Katompa Mvumpa Silas, Aleksandar Katai, Piter Olanjinka, Nemanja Radonjić, Felisio Milson, Bruno Duarte i Šerif Endiaje.

Među putnicima nema već od ranije povređenog veziste Mirka Ivanića, te štopera Vanje Drkušića i golmana Omrija Glazera koji se sa reprezentativnih obaveza vratio opet povređen, ali čini se da i stručni štab više nema poverenja u izraelskog reprezentativnog čuvara mreže, tako da će mesto među stativama zauzeti Marko Ilić.

Delegacija Crvene zvezde nije delovala nešto previše optimistično pred ovaj duel, a i sama konferncija za štampu stratega srpskog šampiona delovala je poprilično sumorno.

Vladan Milojević
CRVENA ZVEZDA OUT OF CONTEXT |  crvenazvezdabeograd.com
Novi trener Monaka Adi Hiter je svojim dolaskom promenio DNK ekipi Monaka
Monako ove sezone igra jako dobar fudbal. Adi Hiter je dolaskom promenio DNK ekipi, igra se sa dosta dinamike i energije. Imaju dosta samopouzdanja. Mi imamo dosta problema, koji traju od samog početka sezone. Moramo konstantno da menjamo, od formacija do samih igrača. Neke fudbalere koji imaju veliki uticaj na našu igru trenutno nemamo u sastavu.
Velika je razlika igrati u našoj ligi i Ligi šampiona.
Pravili smo dosta individualnih grešaka u prve dve utakmice. Velika je razlika igrati u našoj ligi i Ligi šampiona. Razgovarali smo dosta o tome šta možemo da promenimo, gde da ispravimo greške, sigurno niko od njih to nije namerno uradio. Igramo protiv jednog izuzetno jakog i snažnog protivnika. To je francuska ekipa sa nemačkim stilom, grešaka će biti, ali one moraju biti svedene na minimum.
Pokušaćemo da ugrozimo protivnika tamo gde je najslabiji
Imamo plan utakmice, spremali smo se za ovaj meč. Mnogo nam otežava činjenica da imamo dosta reprezentativaca i da posle svake takve pauze imamo malo vremena da se spremimo za naredne izazove. Ono na čemu bi trebalo da radimo, ne možemo da stignemo. Svakako, mi smo spremni i videćemo kako će sve to izgledati. Pokušaćemo da ugrozimo protivnika u segmentima gde bude najslabiji.
Igrači teško izdržavaju ovaj ritam
Igrači ne mogu da izdrže ritam i često dolazi do problema. Pričamo o Ligi šampiona bez ikakvog alibija, ali bez Glazera, Ivanića, Mimovića, Drkušića, Hvanga… To su fudbaleri koji su imali uticaj na našu igru. Igrači se vraćaju sa reprezentativnih utakmica, gde je naš posao što pre da ih zalečimo i vratimo u ritam. Liga nacija nije više takmičenje sa prijateljskim utakmicama, nisu mečevi u kojima nastupaju rezervni fudbaleri – yavršio je šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Medijima se potom kratko obratio i mladi štoper Naser Điga…

CRVENA ZVEZDA OUT OF CONTEXT |  crvenazvezdabeograd.com
Želimo sva tri boda
Biće teška utakmica, to znamo. Bitno nam je da ostvarimo dobar rezultat. Idemo na pobedu!
Znamo da moramo da pružimo svoj maksimum
Osećamo pritisak jer igramo u velikom klubu, kao i najvećem takmičenju u kom je teško osvajati bodove, pogotovo na strani. Igraćemo protiv moćnog protivnika, te znamo da moramo da pružimo maksimum kako bismo osvojili makar bod, a želimo sva tri – završio je Zvezdin ponajbolji igrač u dosadašnjem delu sezone.

Fudbaleri Crvene zvezde sinoć su obišli stadion Luj II i osetili atmosferu i travnatu površinu na kojoj će večeras odigrati utakmicu 3.kola Lige šampiona u novom formatu.

CRVENA ZVEZDA OUT OF CONTEXT
AS Monaco

Da je pred igračima Crvene zvezde neverovatno teška misija da dođu do povoljnog rezultata govori i činjenica da je ekipa Monaka u sjajnoj formi. U okviru francuskog prvenstva nalaze se na drugoj poziciji sa 20 osvojenih bodova posle osam odigranih rundi. Ove sezone još uvek ne znaju za poraz, jer pored sedam pobeda imaju tri nerešena rezultata. Igraju lepršavo, te se u nekoliko utakmica ove sezone dešavalo da postignu i po tri gola. Na poslednjih sedam utakmica, imaju čak pet pobeda, od kojih je najupečatljivija ona protiv španskog giganta Barselone u okviru prvog kola Lige šampiona.

Monako igra uglavnom u formaciji 4-2-3-1, ali, obzirom da njihov trener neretko voli da tokom utakmice eksperimentiše i menja formacije, često prelaze i u strategiju sa tri igrača u poslednjoj liniji.

Na golu se nalazi švajcarski čuvar mreže – Filip Kun. Najstandardniji defanzivni tandem čine Singo i Kerer, dok u formi sa četiri defanzivca, bekovski par čine Kajo Enrike i Vanderson. Stub veznog reda je i kapiten ekipe – Zakaria, a sa njim sredinu terena čuva i Kamara. Ofanzivni trio čine bivši fudbaler Liverpula i reprezentativac Japana – Minamino, Golovin i Ben Šegir. Najistureniji je Embolo, dok mu je zamena fantastični Balogun.

FK Crvena zvezda

U prošlom kolu Superlige Srbije crveno beli su savladali Radnički iz Niša rezultatom 5:1. Zvezda je trenutno lider srpskog šampionata sa osvojenim 31 bodom iz 11 utakmica i jedan meč manje. Kao što smo rekli, u prva dva kola Lige šampiona nisu stigli do trijumfa, a kako će biti večeras i u kojoj formaciji će Vladan Milojević izaći na teren, možemo samo da nagađamo.

Glavni sudija večerašnjeg duela između Monaka i Zvezde je Tobijas Šiler, a direktan TV prenos možete pratiti na TV Arena 1 Premium.

Autsajderi ili ne, ali od naših igrača očekujemo da daju svoj maksimum i da, pre svega, budu maksimalno koncentrisani, da im se ne bi dešavale greške kao iz predhodne dve utakmice.

Napred Zvezda
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK nalogu
CRVENA ZVEZDA OUT OF CONTEXT |  crvenazvezdabeograd.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *