Košarkaši Crvene zvezde mts pretrpeli su prvi poraz u eri Duška Ivanovića. Preumornu ekipu sa Malog Kalemegdana, nakon iscrpljujuće pobede nad Žalgirisom nepunih 48 sati pre ovog susreta, u 14.kolu Evrolige pobedila je ekipa Olimpije iz Milana rezultatom 67:71.

Ono što posebno brine posle ovog poraza je stanje povreda naših igrača. Kao grom iz vedra neba je bilo pojavljivanje, pred sam početak utakmice, Hasana Martina na štakama i sa longetnom na levom kolenu. To je bio znak da će crveno beli biti i te kako oslabljeni na ovom duelu. Pored povrede Nikole Ivanovića, ovo je bio novi udar na našu ekipu. Prema rečima Zvezdinog stratega Duška Ivanovića oporavak Hasana Martina će biti dug. Kada se uzme u obzir da su alternative Martinu u vidu Raduljice i Kuzmića bile daleko ispod nivoa koje takmičenje kao što je Evroliga zahteva, pred rukovodstvom kluba su ozbiljne odluke što se nadogradnje trenutnog rostera tiče.

Vidno su bili iscrpljeni i isceđeni naši igrači sinoć. Fizički zahtevan meč u predhodnom kolu protiv Žalgirisa je ostavio velikog traga na našim momcima. Italijanska skupa ekipa je to znalački koristila tokom ovog duela uz dodatak nenormalnog pozitivnog procenta u šutu za tri poena. Ipak, ono što je Duško Ivanović uspeo da usadi ovim momcima, i na tu činjenicu svaki Zvezdaš treba da bude ponosan, je to da predaja ni u kom slučaju nije opcija.

KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Uspeli su momci sa Kališa da nađu poslednji atom snage u poslednjoj četvrtini i da se približe na korak od preokreta. Malo je nedostajalo da prepuni Pionir dodatno proključa, ali ovoga puta to se nije desilo. Tačku na ovaj susret je stavio, sada već potpuno bivši igrač Crvene zvezde Bili Beron, svojom trojkom uz nepotrebnu gestikulaciju umirivanja publike koja mu je na to uzvratila punom merom.

Najbolji u crveno belom taboru bio je Filip Petrušev sa dabl-dabl učinkom od 20 poena i 11 skokova. Zvezda posle ovog poraza ima skor 7-7 u EL i poražena je posle šet uzastopnih pobeda u elitnom takmičenju.

Tok utakmice

Utakmica je odigrana u fantastičnoj atmosferi poptuno ispunjene hale Pionir. Olimpija je bila više nego inspirisana na startu i do kraja prve četvrtine stigli su do dvocifrenog vođstva. Do samog finiša je Mesinin tim održavao tu razliku, ona je rasla i do 18 poena, ali je Zvezda krajem trećeg kvartala uspela da smanji na osam poena razlike posle serije 9:0.

Iako su crveno beli dosta loše otvorili poslednju četvrtinu ne pogodivši koš protivnika puna četiri minuta, gde je gost uspeo da dođe na velikih +15 košarkaši Zvezde se uzdižu i kreću u veliku seriju. Vildoza je inicira trojkom, pa potom i slobodnim bacanjima, a zatim pogađaju Dobrić i Nedović u dva navrata. Agresivna odbrana crveno belih potpuno je sasekla Armani i razlika se polako topi za potpuni delirijum u Pioniru. Posle dva slobodna bacanja koja realizuje Petrušev, Zvezda prilazi na svega dva poena zaostatka – 66:64.

KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Međutim, tada bivši igrač Zvezde Bili Beron pogađa neverovatnu trojku i donosi svom timu pet poena prednosti. Nedović svojom prvom trojkom na meču vraća nadu Zvezdi, ali Mitru-Long sa penala stavlja tačku na ovaj susret.

Iako je ovo jedna u nizu od mnogo utakmica u Evroligi, biće i poraza i pobeda, izrazi lica naših košarkaša na opraštaju sa publikom nakon završetka utakmice govore sve. Momci su delovali kao da su izgubili finale i to je pokazatelj koliko im je Duško Ivanović ugradio pobednički mentalitet i želju za uspehom. To hrabri i treba podržavati ove momke istim žarom kao i do sada.

Game stats

KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com
Napred Zvezda !
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com