Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet slavili su na gostovanju u Splitu. Oni su u okviru 13.kola ABA Lige rezultatom 63:72 savladali ekipu Splita.

Duško Ivanović se vratio na mesto gde je kao igrač dao ogroman doprinos osvajanju dve od tri titule prvaka Evrope tadašnje Jugoplastike. U dubke punoj hali u Splitu navijači su to znali da pozdrave aplauzima, uz skandiranje imena trenera Crvene zvezde, koji je uoči početka meča dobio na poklon i dres domaćeg kluba.

Crveno beli nisu imali lak zadatak na Gripama, a posle izjednačenog prvog poluvremena gosti su otpor rivala slomili početkom treće deonice.

Trojkaškim otvaranjem drugog poluvremena, Zvezda se odlepila na dvocifrenu prednost, koja je iznosila najvećih 16 poena, što je bilo dovoljno da se trasira put kao 11. ovosezonskoj pobedi na Jadranu.

KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Tvrdi Splićani su propisno namučili goste iz Beograda u prvih 20 minuta, bili su dostojan rival, koji je znao da igra u ritmu aktuelnog šampiona regiona, koji je imao probem sa izgubljenim loptama.

Posle rezultatske klackalice, crveno-beli su uspeli da u finišu druge četvrtine dođu na dva poena viška, a posle pauze konačno su upalili motore i pokazali snagu evroligaša.

Tri trojke Lazića, Bentila i Markovića pokrenule tim, koji je ušao u šutreski ritam i na semaforu je brzo bio dvocifren zaostatak, koji je u jednom trenutku iznosio plus 16.

KK Split vs KK Crvena zvezda Meridianbet 63:72 | crvenazvezdabeograd.com

Na pet minuta do kraja meča, Crvena zvezda Meridianbet je odolevala naletu Splita, koji je pokušava da dođe na jednocifreni zaostatak. Nije se tim Duška Ivanovića najbolje snašao u kontroli rezultata, ali na kraju nije dozvolio prosipanje prednosti.

Crveno bele do prvog trijumfa u 2023. godini predvodio je Ben Bentil sa 12 poena, po devet koševa su ubacili Nemanja Nedović i Filip Petrušev, a Stefan Marković i Fakundo Kampaco postigli su po osam.


Standings provided by Sofascore

Napred Zvezda !
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com