Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet poraženi su od ekipe Anadolu Efesa rezultatom 100:55 u poslednjem, 34. kolu, regularnog dela Evrolige…

Crvena zvezda je pretrpela svoj najubedljiviji poraz od kako se takmiči u najeminentnijem evropskom klupskom košarkaškom takmičenju. 45 poena razlike u korist šampiona Turske nema nikakvo opravdanje, bez obzira što beogradskoj ekipi ova utakmica nije imala nikakav takmičarski značaj.

Izabranici Janisa Sferopulosa u Sinan Erden Areni nisu pokazali ni gram motiva, niti minimalnu želju da se dostojno oproste od ovosezonskog izdanja Evrolige. Takav odnos prema dresu koji nose jednostavno nije dopustiv i nikada nije bio i niti sme da bude upisan u gen svakog onog koji nosi crveno bele boje.

Pompezno najavljivana nova sezona, sa aspiracijama na F4 ovog takmičenja, pretvorila se u prah i pepeo. Posle samo nekoliko kola i laicima je bilo jasno da je prelazni rok bio itekako neuspešan, a da je doselekcija bila još gora. Čak i smena Duška Ivanovića i dolazak Janisa Sferopulosa nije doneo onu uobičajenu pozitivnu i dodatnu energiju u ekipu.

Od sage sa Šabazom Nejpirom pa do dolaska Treja Tompkinsa, koji više od godinu dana nije igrao ozbiljnu košarku, sve je bilo pogrešno i zato Crvena zvezda završava svoj evroligaški put sa skorom od samo 11 pobeda i čak 23 poraza i 16. mestom na tabeli.

Ako je nešto pozitivno izašlo iz svega ovoga to je Džoel Bolomboj. Ovaj ukrajinski košarkaš na svakoj utakmici, bez obzira bilo ona evroligaška ili abaligaška, bitna ili nebitna, bio je maksimalno fokusiran i predan ekipi i velika je stvar što će i naredne sezone nosititi dres Crvene zvezde. Koliko je ovaj bivši igrač Weber Stejta, Jute, Milvokija, CSKA i Olimpijakosa predan crveno belom dresu videlo se i sinoć kada je kapiten Branko Lazić mučki dobio udarac u vrat od strane Tajrika Džonsa. Jedini koji je stao u odbranu kapitena bio je baš Džoel Bolomboj, dok su ostali igrači Crvene zvezde uglavnom sve to nemo posmatrali.

Pred timom sa Malog Kalemegdana je najvažniji period – playoff ABA lige. Sezona se može spasti samo titulom u regionalnom takmičenju. Mogu li Zvezda i Janis Sferopulos do trofeja? Hoće li ekipa izgledati drugačije? Priliku da se uverimo u to imaćemo već u ponedeljak, kada se igra prva utakmica plej-of četvrtfinala protiv SC Derbija. Meč je zakazan za 18 časova u beogradskoj Areni.

Što se same sinoćnje utakmice u Istambulu tiče – statistika govori sve. Šutnute su 23 trojke, a pogođene samo 3. Izgubljenih lopti je bilo čak 22, 61,5% je procenat sa linije za slobodna bacanja… Timski index je bio neverovatno loš (-225).

Samo u prvoj četvrtini Crvena zvezda je kako tako ličila na evroligaški tim i taj period igre završen je sa minusom od 4 poena (15:11). U ostalim četvrtinama rezultat je bio poražavajuć (30:20, 31:13, 24:11).

Dvocifreni su bili Nedović (11), Giedraitis (11) i Luka Mitrović (11).

crvenazvezdabeograd.com
Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com