Sinoć smo prisustvovali, pa možda, i najboljoj utakmici u dosadašnjem delu prvenstva Srbije. Fudbaleri Crvene zvezde iz Bačke Topole put Beograda odlaze sa tri boda, a moglo je da bude i drugačije.

Ipak sam početak meča imao je neobičnu uvertiru. Samo neka tri minuta po početku utakmice, gradski trafo nije izdržao i fantastična TSC Arena je nekoliko puta ostajala bez električne energije. Domaćini su posle nekih pola sata uspeli da kako tako urede situaciju, a potom su kapiteni oba kluba potpisali izjave da će ipak odigrati meč iako je osvetljenje bilo nešto slabije.

Nakon tačno 50 minuta od prekida, meč je počeo. Tvrdo se igralo i sa jedne i sa druge strane do 20. minuta kada je Crvena zvezda povela.

Kanga je presekao loptu na polovini terena, ona stiže do Bukarija koji sjajnom loptom u prostor izbacuje Pešića, a ovaj spoljnim delom stopala šalje loptu u desni ugao Ilićevog gola za 1:0.

0:1 | Pešić | FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Od tog trenutka ekipa TSC-a preuzima inicijativu. Od 20. do bukvalno 45. minuta poluvremena gledali smo reviju promašaja ekipe iz Bačke Topole. Najveću priliku je imao Milosavljević koji je sa nekih 20 santimetara uspeo da promaši prazan gol. Promašaj za špice…..

FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Zvezda je nekako preživela ovaj nalet TSC-a i na poluvreme se otišlo sa 1:0 za Beograđane.

Crveno beli u drugo poluvreme ulaze silno i bukvalno u prvom napadu, tačnije posle 49 sekundi, bilo je 2:0. Strelac opet Pešić. Kangva iz prve loptu prosleđuje napadaču na ivicu šesnaesterca, a ovaj iz prve pogađa donji desni ugao gola TSC-a.

2:0 | Pešić | FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Bio je to pravi šok za domaće fudbalere koji dugo nisu uspeli da povrate. Ipak TSC dolazi do gola u 70.minutu. Petar Ratkov na asistenciju Ilića izlazi sam pred Borjana i bukvalno zakucava loptu iza leđa Zvezdinog kapitena.

FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Bilo je to sve što smo videli u Bačkoj Topoli. Zvezda sigurno čuva prvo mesto i veliku zalihu bodova. Naredni meč zakazan je na Marakani za subotu 12.03.. Protivnik je Novi Pazar, a ulaz na utakmicu biće besplatan jer će crveno beli obeležiti rođendan.

Photo Gallery

Napred Zvezda !

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com