Fudbaleri Crvene zvezde, u subotu 4.februara, započinju prolećni deo fudbalskog prvenstva Srbije utakmicom na Marakani protiv novosadske Vojvodine. Ovaj duel će po mnogo čemu biti poseban jer će se Zvezdaši, Delije, naš klub oprostiti od nedavno preminulog Siniše Mihajlovića. Zato je i ulaz na stadion “Rajko Mitić” besplatan, a navijači će na ulazu moći da dobiju suvenir karte koje su specijalno štampane za ovu utakmicu.

Kako se oseća i šta očekuje na prolećnoj uvertiri, govorio je Zvezdin štoper Strahinja Eraković.

“Utakmica u subotu ima poseban značaj za nas, i to iz dva razloga. Prvi je taj što počinje prolećni deo sezone koji donosi direktan plasman u Ligu šampiona, a isto tako odajemo počast preminulom Siniši Mihajloviću, jednoj od najvećih legendi Crvene zvezde i zato bih pozvao sve navijače da dođu u što većem broju. Takođe, ulaz je besplatan, i to je razlog da Marakana bude još punija u šta ne sumnjam”.

Na teren sa podignutom kragnom

“Ljudi iz kluba rade na organizaciji događaja, tako da verujem da će sve da protekne sjajno. Veliki broj klubova u svetu se opraštao od Siniše, ali on je Zvezdu najviše voleo i učestvovao je u najboljoj sezoni u našoj istoriji, kada smo postali prvaci Evrope i sveta. Biće koreografija, imaćemo i posebne dresove koji će potom ići na humanitarnu akciju, uz to ćemo nositi podignute kragne svi, a zna se da je to bio deo njegovog imidža. Sve u svemu, cilj je da u subotu odamo počast kakvu je Miha zaslužio, a on kao zvezdaš bi bio najsrećniji da to učinimo dobrom igrom. “

FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com
Mihajlović kao sportski uzor

“Mihe kao igrača se slabo sećam, jer sam bio baš mali, ali otac mi je veliki zvezdaš, čak je bio i u Bariju kad smo postali prvaci Evrope, tako da sam slušao mnogo priča o Siniši. Sećam ga se iz trenerskih dana, onoga kakakv je bio u Italiji, ali gledao sam mnogo njegovih snimaka. Kao i svaki zvezdaš koji nije bio svedok Barija, obavezno štivo mi je bilo da pogledam sve snimke, tako da se sećam i gola Bajernu, pa i onog čuvenog za 2:2, sećam se doslovno svake reči komentatora, a taj mi je i najdraži, iako ga Mihajlović nije direktno postigao. Svakako, on je uzor kako fudbaler i čovek treba da se ponaša i svako u Srbiji ko počne da trenira fudbal, sigurno ima u glavi Sinišu.”

U subotu očekujem samo pobedu

“Očekujem da odigramo dobru utakmicu, i zbog Siniše i zbog nas, a potom i nastavka prvenstva, jer prvak ide direktno u Ligu šampiona. Imamo 10 bodova više, ali se ne opuštamo. Čekaju nas dva večita derbija, gust raspored, ali je sve u našim rukama i na svakom meču želimo pobedu. Pokušaćemo da nam bodovna prednost raste, i da se ne dovodimo u bilo kakav problem. Znamo koliko je velika armija zvezdaša, tako da ćemo pokušati što ranije da ih usrećimo i da direktno uđemo u Ligu šampiona. “

U subotu ćemo dokazati da smo dobro radili na pripremama

“Pripreme smo dobro odradili, imali šest utakmica i spremili se za proleće, što ćemo pokazati u subotu. Ne mislim da nam je derbi najbitnija utakmica na proleće, već je to svaki sledeći meč. O derbiju ćemo razmišljati kada za to dođe vreme. Fokus nam je na subotu, i zbog toga pozivam navijače da dođu u što većem broju na utakmicu.”

Napred Zvezda !

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com