Kako je i nagovestio generalni direktor FK Crvena zvezdaZvezdan Terzić na predstavljanju novog trenera Baraka Bahara, da sportski sektor nije sedeo skrštenih ruku i da je gro pojačanja za narednu sezonu već završen.

Tako su crveno beli odmah, nakon potpisa mladog Šljivića, predstavili i možda najveće pojačanje u ovom letnjem prelaznom roku. Reč je o Žanu-Filipu Krasou (Jean-Philippe Krasso), napadaču, rođenom u Nemačkoj sa državljanstvom Obale Slonovače.

Kraso (17.jul 1997.) stiže iz francuske LIGE 2, gde je nosio dres Sent-Etjena i za koji je u predhodnoj sezoni postigao 17 golova i ostvario 12 asistencija.

Ovaj vrsni špic potpisao je sa crveno belima ugovor na četiri godine i nosiće dres sa brojem 17.

Njega je na stadionu “Rajko Mitić” javnosti predstavio sportski direktor kluba iz Ljutice Bogdana – Mitar Mrkela.

Mitar Mrkela
Zadovoljstvo mi je da predstavim novo pojačanje u aktuelnom prelaznom roku – Žan-Filip Krasoa. Tražili smo napadača, a pred nama je igrač koji je bio u Sent Etjenu gde je poneo epitet najboljeg strelca, upisao 17 golova uz 12 asistencija i to kao kapiten. Takođe, igra i za reprezentaciju Obale Slonovače.

Krasoa smo primetili početkom prošle sezone, gledali ga i imamo mišljenje da poseduje veliki kvalitet koji će unaprediti kod nas. Verujemo i da će unaprediti igru Crvene zvezde. Želim mu da ostvari sve svoje snove i da bude isto tako efikasan kao i prošle godine, te da se svi zajedno radujemo novim uspesima našeg kluba.
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com

Potom se prisutnima obratio i nova napadačka akvizicija šampiona Srbije – Žan-Filip Kraso.

Jean-Philippe Krasso
Tek sam stigao u Beograd, tako da sam još uvek pod utiscima i nisam stigao da obiđem grad. Veoma sam srećan što sam ovde, jedva čekam da počnem sa treninzima i da radim ono što najbolje znam, a to je da igram fudbal. Za Zvezdu znam, čuo sam i ranije, svestan sam veličine kluba, kao i navijača koji su fantastični. Jedva čekam da zaigram pred njima.

Da budem deo zvezdine porodice, osim navijača koji su sjajni, presudilo je i to što imam mogućnost da postanem šampion sa Zvezdom, a to mi je izuzetno bitno jer volim da pobeđujem. Naravno, faktor je i veličina kluba, a razgovarao sam i sa Markom Marinom mnogo, što je takođe uticalo na moj dolazak ovde.

Nema pritiska, igrao sam velike utakmice u Francuskoj, napadao sam i PSŽ. Tako da, ovo je više motiv, a ne pritisak da se što bolje pokažem u Ligi šampiona i zaigram za Zvezdu. Što se broja tiče, 17 i 7 mi se prepliću i kroz karijeru i kroz život. U Sent Etjenu sam nosio 17, tako da sam zato izabrao i u Zvezdi taj broj.

Na kraju ovog predstavljanja, Mrkela je najavio još potpisa u narednim danima.

Predstavljanje Žan Filipa Krasoa
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com

Žan Filip Kraso je rođen 17. jula 1997. godine u Štutgartu, ali je juniorski staž proveo u francuskom Lorijenu. Nakon što je golovima skrenuo pažnju na sebe u nižim ligama Francuske, Sent Etjen ga je doveo u svoje redove gde je doživeo potpunu fudbalsku renesansu. U međuvremenu je i debitovao za reprezentaciju Obale Slonovače, čiji je sada nezamenjiv član. Sezonu za nama završio je kao treći strelac francuske Lige 2, a učinak je impozantniji kada se doda i to da je na 35 mečeva uz 17 golova zabeležio i 12 asistencija. 


Napred Zvezda !

Pratite nas na našoj Facebook  i Instagram stranici, kao i na Twitter nalogu.
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com