Kao što se predhodnih dana i najavljivalo, Jovan Mijatović, sada već bivši fudbaler Crvene zvezde, nova je akvizicija Njujork Sitija…

Popularni Bekam, napadač rođen 2005. godine i izdanak Zvezdine fudbalske škole, prošao je lekarske preglede u Mančesteru i potom stavio paraf na petogodišnji ugovor sa filijalom evropskog šampiona – Njujork Sitijem.

Tako će dojučerašnji napadač Crvene zvezde sreću potražiti u američkoj MLS ligi, dok će timu iz Ljutice Bogdana pripasti nešto oko 10 miliona evra, što je klupski rekord, i 15 posto od narednog transfera. Zarada Crvene zvezde mogla bi maksimalno da naraste na 10.500.000 evra pod uslovom da Mijatović ispuni uslove vezane za bonus kroz broj golova i utakmica.

Crvena zvezda, kao u slučaju Koste Nedeljkovića, zadržala je 15 odsto od dalje prodaje. Nije to zanemarljiva stavka, posebno ako se karijera Jovana Mijatovića bude razvijala u pravom smeru i ukoliko bude povećavao cenu na tržištu.

Tako je Crvena zvezda, na kraju ovog zimskog prelaznog roka, transferima Mijatovića, Nedeljkovića i Mitrovića, u kasu inkasirala negde oko 18 miliona evra, a da li je morala da se tako lako odrekne budućnosti u vidu mladih i perspektivnih igrača, dok su u ekipi ostali mahom stariji igrači – pokazaće vreme.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com