Posle samo dve utakmice, ovosezonsko pojačanje Crvena zvezde, mladi Lazar Jovanović, već je osvojio srca navijača. Ovaj mladi ofanzivac, rođen 2006. godine, bez respekta je odigrao svoje prve minute u crveno belom, bio nerešiva enigma, u pre svega prvoj utakmici pripremnog turnira u Rusiji i pobedi protiv Sočija (2:0), postigao svoj prvenac i pokazao da če biti veliko pojačanje ekipi koju sa klupe predvodi Vladan Milojević.

Posle svega viđenog, naravno da je Jovanović bio u centru pažnje, pa je i sumirao svoj dosadašnji rad odkako nosi dres srpskog šampiona.

Novi saigrači su me lepo prihvatili…

“Priključio sam se ekipi na Zlatiboru i mogu da kažem da su pripreme izuzetno naporne. Međutim, nisam ni očekivao da će biti drugačije. Igrači su me lepo prihvatili, kao što sam i rekao dosta njih znam i od ranije, kako mlađe, tako i starije i samim tim brzo sam se uklopio u tim”.

Znači mi rad sa najiskusnijima…

“Mnogo mi znači podrška starijih igrača, pre svega kada mi idoli poput Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića priđu i posavetuju me”.

Pripreme jesu naporne, ali uživam u svemu tome…

“Ovo su mi treće pripreme, kada je reč o seniorskom fudbalu. Prve sam odradio sa nepunih 17 godina, ali moram da istaknem da je dosta teže u Crvenoj zvezdi. To je moj osećaj, mislim da se više trenira, radi, ima više trčanja i rada na kondiciji. Takođe, moram da istaknem da sam došao spreman na pripreme, pa mi to ne predstavlja neki veliki problem. Od ranije sam upoznat sa radom na taktici, ali svaki novi tim i trener donose drugačije zahteve, trudim se da se prilagodim što pre i što bolje”.

Sjajan debitantski nastup protiv Sočija krunisan je i prvim golom u crveno belom…

“Mislim da smo dobro odigrali, bili smo bolji, uz to i imali kontrolu nad protivnikom. Što se tiče gola, Šljivić je dobro prošao po desnoj strani, uputio je centaršut, a ja sam osetio da će lopta stići do mene, našao sam se u dobroj poziciji i postigao gol. Svaki pogodak i pobeda, donose dosta samopuzdanja i meni lično, kao i timu, što će nam siguran sam pomoći u nastavku sezone”.

Podrška porodice…

“Porodica naravno, tata (Milan Jovanović), braća i majka. Otac mi je takođe bio fudbaler, često me savetuje i to mi zaista mnogo znači. Trudim se da sve što me savetuje i govori maksimalno ispoštujem”.

Jedva čekam utakmice na Marakani…

“Jedva čekam utakmice na Marakani, već sam jednom igrao na Zvezdinom stadionu, bio je to neopisiv osećaj. Atmosfera je uvek neverovatna, a ovog puta navijači će biti na mojoj strani” – završio je svoj intervju mladi Lazar Jovanović.

Crvenu zvezdu na pripremama u Rusiji očekuje još jedan duel. U petak 12. jula, verovatno od 17 časova, crveno bele očekuje utakmica sa Taljares Kordobom iz Argentine.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK
OUT OF CONTEXT CRVENA ZVEZDA | crvenazvezdabeograd.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *