Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet u toku jučerašnjeg dana otputovali su za Minhen gde će u okviru Magenta Sport Kupa odigrati dve turnirske utakmice. Crveno beli, danas će od 17 časova, u BMW Parku, odigrati prvi meč polufinala protiv berlinske Albe. U zavisnosti od rezultata današnje utakmice, Zvezda će se u nedelju sastati sa boljim ili lošijim iz drugog duela ovog košarkaškog turnira a to su Bajern ili Virtus.

Trener Duško Ivanović uskoro bi trebalo da ima čitav tim na okupu, no i ovoga puta na put nisu krenuli Stefan Lazarević zbog povrede, kao i opravdano odsutni Majk Tobi i Dejan Davidovac koji su dobili još par dana odmora posle učešća na Mundobasketu.

Zvezdaši sa velikim iščekivanjem očekuju ovu utakmicu obzirom da će se na parketu BMW Park Hale prvi put u crveno belom zajedno pojaviti “Profesor” Nemanja Bjelica i Miloš Teodosić, kao i pristigli Yago dos Santoš i Marko Simonović.

Ekipa je tokom nedelje trenirala u Beogradu, a prvotimac Adam Hanga od ekipe očekuje da se dodato uigra jer je rezultat u drugom planu.

Osnovni cilj je da ekipa spremna dočeka prvu takmičarsku utakmicu u novoj sezoni:

„Očekuje nas drugi turnir, u fazi smo kada se pripremamo kao tim, sastavljamo sve delove slagalice. Još uvek nam nedostaju neki igrači, ali ovaj turnir će zaista biti vrlo važan za nas jer ćemo sada kompletniji igrati zajedno kao tim sa, da kažemo gotovo svim igračima. Očekuju nas utakmice sa evrligaškim timovima. Očekivanja su jednostavna, da napredujemo, da budemo bolji iz utakmice u utakmicu“.

Do početka sezone su još dve nedelje kao i turnir na Kipru. Prvi meč u Minhenu je protiv ALBE:

Ostalo je još nekoliko nedelja do početka sezone, radimo zaista naporno, ali uživamo u tome, upoznajemo se kao grupa i saigrači. Prvi meč na turniru je protiv ALBE, ali smatram da će nam ovaj turnir biti izuzetno koristan za budućnost jer ponavljam, na prvom mestu je da napredujemo kao ekipa i da se uigramo“.

U Minhenu, Nemačkoj i okolnim zemljama je veliki broj navijača Crvene zvezde. Adam Hanga očekuje da će neke od njih videti i tokom vikenda u Minhenu:

„Očekujem da ću osetiti delić atmosfere koje nas očekuje kao igrače Crvene zvezde. Nadam se da če neki od njih i doći da nam pruže podršku. Odigrali smo nekoliko mečeva iza zatvorenih vrata, u takvim okolnostima uživate u svakoj utakmici sa publikom, a posebno kada imate podršku naših navijača“ završio je mađarski reprezentativac.

Adam Hanga | Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com
Raspored turnira:

Subota, 16. septembar 2023.

  • Crvena zvezda vs Alba Berlin (17:00)
  • Bayern Minhen vs Virtus Bolonja (19:45)

Nedelja, 17. septembar 2023.

  • Utakmica za treće mesto (15:00)
  • Utakmica za prvo mesto (18:00)

Utakmice Crvene zvezde danas i sutra direktno će prenositi TV Arena sport, a ukoliko nemate pretplatu za ovaj kanal, domaćin turnira je obezbedio integralni link na sledećoj web adresi:

MAGENTA SPORT CUP

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook  i Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK nalogu.
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com