Fudbaleri Crvene zvezde, sutra (subota 25. februar, 14 časova) gostuju u Ivanjici ekipi Javora u okviru 23. kola Mozzart Bet Superlige Srbije. Crveno beli podižu formu iz utakmice u utakmicu i nova titula je sve bliže i bliže. Ali i za konačan uspeh je potrebno pobeđivati i na teškim gostovanjima kao što je sutrašnje.

Trener crveno belih Miloš Milojević poziva na oprez, ali ne beži od uloge favorita:

“Dobra forma Javora je razlog za oprez, ali oni su svakako protivnik koji nama tradicionalno ne prija. Sada su u trendu dobre forme, čvrsti, organizovani, igraju dobru odbranu, tranziciju ka napred i vole kada su domaćini, tako da nam je potrebna maksimalna ozbiljnost da bi ostvarili pozitivan rezultat. Svakako najveća opasnost preti od ubojitog trojca – Gigić, Kembel, Tanko, dosta toga se bazira na njima, ali i ostatak tima dobro odrađuje svoj deo posla i reč je o ekipi koju nije lako slomiti.”

Neće biti posebnih promena u startnoj postavi

To su sitni detalji, moramo da vidimo što se tiče toga ko je koliko igrao u uvodna tri kola, uz to imamo malo problema sa virusom, tako da ću morati dobro da razmislim, ali neće biti mnogo promena.”

Teren u Ivanjici je problematičnog kvaliteta

“Ne bih o terenu, jer se to odmah uzme kao opravdanje, ali svakako kalkulišemo oko toga da je teren manji, da može biti mekši i nepogodniji za igru koju gajimo, međutim, nije to pitanje za mene, već za zajednicu koja licencira i kojoj je u interesu da svi tereni budu dobri, te da se igra najbolji mogući fudbal u Srbiji.”

Neefikasnost Aleksandra Pešića

“Pričali smo s Pešićem da golgeterski post jednostavno dođe. Kada špicevi pogađaju, onda pogađaju, ali kad stane, onda stane, međutim, on dobro igra, zalaže se i samo je pitanje kada će to doći na svoje. Pešić je igrač koji se stavlja u funkciju tima, tako da nije ni bitno, doduše za njegovo samopouzdanje jeste, ali je manje važno da li će pogoditi protiv Javora ili na derbiju. Kad proradi, biće onaj stari golgeter kao do pre četiri, pet kola.”

Dobra forma Osmana Bukarija

“Ne želim da se stavlja bespotreban pritisak na njega. On je igrač napada, treba da daje golove i asistira, ali ono što me raduje je da razume zahteve i donosi bolje odluke u poslednoj trećini terena, bilo u saradnji ili solo završnici. Može da postigne puno golova, ali i da to ne učini, srećan sam ako pobeđujemo.”

FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com
Nekolicini igrača preti suspenzija zbog žutih kartona

“Ne razmišljam o tome da li rizikujemo, već šta nam treba za sledećeg protivnika. Imamo kvalitetnu grupu igrača, konkretno na štoperu Milunovića i Lekovića koji su sigurno među pet najboljih na svojoj poziciji u Superligi, a svi su u Zvezdi. I oni moraju da igraju, ako se desi problem s kartonima, priliku će dobiti neko od njih dvojice, nije nam to problem.”

Prvo Javor, pa tek onda razmišljamo o derbiju

“Nemam osećaj da je manje bitno, jer imamo bodovnu prednost u odnosu na večitog rivala, već samo razmišljam o Javoru, dobroj igri i pobedi. Kad završimo tu utakmicu, okrećemo se večitom derbiju. Znamo šta je derbi, da cela Srbija prati tu utakmicu i da ona čini navijače ponosnima. Treba da ostanemo mirni, da mislimo o Javoru, da na to gledamo takmičarski i da je naša obaveza da pobeđujemo.”

Srbija nema više predstavnike u Evro kupovima

” Moramo da od grupne faze imamo više timova, to je sve povezano i posledica nečega. Zvezda i Partizan ulažu najviše, imaju najbolji igrački kadar, mi smo poslednih šest godina u Evropi, večiti rival ima dobar trend u poslednje dve, tri sezone i zato smo skupili poene, ali trebaju nam i treći i četvrti predstavnik. Nema pokrivanja rezultatima, jer i kad je najbolje treba analizirati. Upravo to treba i učiniti sad, napraviti analizu zbog čega nemamo predstavnika na proleće u Evropi. Da li nam nedostaju kvalitetne utakmice sa brzom podlogom, kao što svi igraju u Evropi, sa prepoznatljivom tranzicijom i visokim intenzitetom? Svi koji smo uključeni u rad srpskog fudbala treba da mislimo o tome, i lično se nadam većem uspehu sledeće godine.” – završio je Miloš Milojević

Napred Zvezda !

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com