Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Meridianbet – Nebojša Čović gostovao je sinoć u podkastu “Kod Luke i Kuzme”…

Od trenutka kada je objavljeno da će Nebojša Čović gostovati u ovom poznatom košarkaškom podkastu, čitava Zvezdaška i košarkaška javnost je sa velikim nestrpljenjem očekivala pojavljivanje prvog čoveka crveno belih i to po prvi put u jednom ovakvom, sada veoma popularnom formatu.

I nikome nije ostao dužan. Više od 3 sata alfa i omega Crvene zvezde je javno izneo mnoge stvari koje su vezane za rad tima sa Malog Kalemegdana. Dotakao se gotovo svega. Sa kakvim se problemima susreo od trenutka kada je preuzeo crveno bele, preko punjenja budžeta i plaćanja poreza, transfer politike, trenerskoj vrtešci, osvojenim trofejima…

Teško bi bilo prepričati sve šta je izrečeno u ovom podkastu. Izdvojene su neke, za nas, bitne stvari, a kompletnu emisju možete pogledati na kraju ovog teksta.

Dan pre, na zvaničnom portalu košarkaškog kluba izneti su egzaktni podaci o prihodima i rashodima, o čemu možete da se informišete na sledećem LINKU, a predsednik Crvene zvezde je u tom smeru i počeo svoje gostovanje u ovom podkastu:

“Naš budžet za igrače ove sezone sa stučnim štabom je oko 12 miliona evra. Kada na to dodate putovanja i ostale stvari, ide na 15 miliona. To je u odnosu na prethodnu sezonu povećanje za nekih 20 posto”.

“Nismo nikom dužni osim za porez, negde preko milion evra, ali radi se na tome”.


Šabaz Nejpir

“Sa Šabazom je potpisan ugovor u vrednosti od dva miliona i 100 hiljada dolara. Isplatili smo mu tri plate, dok četvrtu i petu dajemo u pet rata. To ukupno dolazi do milion i 50 hiljada dolara. Istu toliku cifru će isplatiti i Olimpija Milano, samo je lukavi Mesina dao izjavu kakvu je dao pa se Srbin glođe”.

“Teodosić i Nedović su ga potpuno prihvatili, pomagali mu. Bilo je vrlo malo pomaka, skoro nikakvog kod njega. Imao je samo jedan razgovor sa mnom, a sa trenerima je pričao i uvek isticao da se trudi i da će se uklopiti. Najavljivao je da će biti bolji, ali nikako nije postajao bolji”.


Izbori Duška Ivanovića
Duško Ivanović

“Dušku Ivanoviću je rečeno, kada je dolazio u Zvezdu, da je Miloš Teodosić opcija za narednu sezonu. Da je rekao ne mora, bilo bi ne mora”.

“Nemanja Bjelica je naravno izbor Duška Ivanovića. On je birao Bjelicu, a nije birao Monekea. Pa je izabrao Majka Tobija, a nije Brendona Dejvisa”.

“Mateuš Ponitka je bio vrlo blizu da potpiše ugovor sa Crvenom zvezdom. Ivanović je prvi pričao sa ovim igračem. Sve je dogovorio sa njim osim finansijskim elemenata. Onda se dogodilo to da nekoliko dana nije mogao da stupi u kontakt sa njim. Desilo se to da je otišao u Partizan iako je pričao da jedva čeka da dođe kod nas i igra za Ivanovića. Verovatno je isto to pričao i treneru Partizana”.

“Što se tiče Tornike Šengelije, bio je vema blizu dolaska u Crvenu zvezdu”.


Čović je otkrio i cifre svih trenera koji su bili na klupi crveno belih…

“Mi vodimo jasne podatke, dosta trenera smo promenili, kako koji je zaradio. Prvi je bio Svetislav Pešić sa 400.000 evra, Milivoje Lazić 42.000 evra, Vlada Vukoičić 81.000 evra”.

“Što se tiče najtrofejnijeg Zvezdinog trenera Dejana Radonjića, koji je u dva navrata vodio crveno bele, njegova zarada u oba mandata zbirno je bila oko 1.600.000 evra”.

Dušan Alimpijević je zaradio 56.000 evra, Milenko Topić je na 28.000, Milan Tomić je na oko 200.000 evra ukupno, on je uzeo Superkup, ABA ligu i domaću ligu, a izgubili smo Kup. Andrija Gavrilović oko 80.000 evra, Šakota oko 160.000 evra, Saša Obradović 650.000 evra. Vlada Jovanović oko 120.000 evra, a Duško Ivanović će izaći na 875.000 evra”.

“I na kraju, Janis Sferpulos je ovde za 320.000 evra”.


A potom je Nebojša Čović, o čemu je juče govorio i direktor Crvene zvezde Nemanja Vasiljević, izneo planove za budućnost i maksimalno zagolicao maštu navijača…

“Moramo da budemo pojačani, trebalo bi da budemo već za Olimpijadu, ali reći ću za jednog – Nikolu Kalinića za koga smo mi itekako zainteresovani. Radi se na tome, koliko može naravno, poštujući da je on igrač Barselone, jer mi ne otimamo nikoga”.

“A Nikolu nismo prodali, otišao je za džabe, imao je 1+1 i kasnili smo mu četiri ili pet plata, čovek je čekao, bilo je obećanje, nismo to završili i otišao je u Barselonu”.

“Ima još tu naših igrača koje bismo voleli da vidimo u crveno belom dresu. I sve što radimo, radimo u dogovoru sa Sferopulosom. Stefan Jović je isto u razmišljanju, ali ako može da obezbedi kontinuitet. Nas interesuje i Nikola Jović, ja mu želim svaki uspeh u NBA ligi, ali ako ne bude tamo igrao, voleo bih da ga vidim ovde”.


Kompletno gostovanje predsednika Crvene zvezde pogledajte na sledećem linku:


Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com