Na konferenciji za medije upriličenoj za kraj uspešne takmičarske 2022. godine, a na kojoj je predstavljen novi generalni sponzor KK Crvena zvezda – MeridianBet o drugim aktuelnim stvarima govorio je predsednik kluba sa Malog KalemegdanaNebojša Čović.

Evroligaška registracija Fakunda Kampaca

Crvena zvezda je uradila sve što je do nas, dobili smo LOC, sa EL postoje još određeni nesporazumi. Obaveze prema Adamsu smo izmirili – neke u potpunosti, neke parcijalno kroz dogovor. Videćemo da li će narednih dana biti otklonjeni ti nesporazumi”.

Finansijski aspekti ugovora sa Fakundom Kampacom

„Bila je polemika oko para za Kampaca, trošenje državnih para. Budžetska inspekcija je bila tri meseca u klubu, nijednu primedbu nismo imali i to smo i objavili, a nismo videli da su drugi klubovi to uradili. Ne znam ni zašto vi u medijima to ne istražujete. Brojke u vezi s Kampacom su znatno manje nego što su spominjane za neke druge igrače u nekim, naprimer, drugim klubovima“.

Eventualna nova pojačanja

„Nije dobro ni da mediji prenose dezinformacije kao juče u vezi s Vildozom. Zvezda tu nema nikakve veze, to je obaveza između Vildoze i Baskonije, mi nemamo veze sa time. Što se tiče pojačanja, videćemo. Naravno da neću da vam kažem. Pustiću vas da vi vrtite kroz medije. Radimo na tome, videćemo, Martin je povređen do dva meseca, Ivanović do sredine januara bi trebalo da se priključi ekipi. Nemojte nas stavljati u isti koš, mi nemamo deset stranaca.“

KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com
Dalje ambicije Crvene zvezde

„Idemo s malo jačim rosterom zbog loših iskustava iz prethodnih godina, recimo na Kupu smo bili sa devet-deset igrača. Uz Meridian, možemo da napravimo dobru finansijsku konstrukciju. Budžet za ovu sezonu, prvi tim sa stručnim štabom, sa sve Kampacom i Vildozom, jeste devet i po miliona. Oko 11 miliona uzevši i pionire i kadete i ostalo. Mislim da ćemo uspeti da zatvorimo taj budžet“.

Zvezda postaje sve konkurentnija

Kampaco i Vildoza su dva vrhunska igrača, dva NBA igrača, uspeli smo da ih vratimo. Postajemo konkurentniji, a uspesi se ne praštaju. Peli smo se i došli blizu vrha i na vrh gde duvaju orkanski vetrovi, ali cilj nam je da se tu održimo. Treba da budemo zadovoljni što su oni došli, bio bih zadovoljan i da su otišli u neke druge klubove. Sva dugovanja prema igračima su izmirena, ima još malo u stvari, i to će biti završeno u sredu ili četvrtak“ – završio je svoju konferenciju za medije predsednik Crvene zvezde – Nebojša Čović.

Napred Zvezda !

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com