Predsednik KK Crvena zvezda Meridianbet Nebojša Čović, gostovao je juče u Jutarnjem programu TV Prva gde se dotakao mnogih tema vezanih za tekuću, veoma turbulentnu, sezonu tima sa Malog Kalemegdana.

Čestitke večitom rivalu

“Stvarno iskreno čestitam Partizanu na plasmanu u TOP 8. Čestitam im na ovom uspehu. Inače, ja sam u Partizanu proveo devet godina, kada mnogi nisu znali za to. Verujem da mogu da naprave i korak dalje. Crvena zvezda će protiv Fenerbahčea igrati maksimalno. Pozivamo navijače da budu uz nas i na poslednjoj utakmici Evrolige, kao i na mečevima ABA Lige i KLS. Mi smo rekli da ćemo pokušati da uđemo u TOP 8, ponašamo se realno, ne živimo u virtuelnom svetu. Ponašamo se u skladu sa svojim mogućnostima”.

Kraj prošle i početak nove sezone

“Prošle sezone osvojili smo triplu krunu i završili smo sezonu tako što smo ostali dužni igračima i trenerima nekih pet plata. Da smo imali novca, ostali bi Nikola Kalinić, Dejan Davidovac, Ostin Holins, Nejt Volters, možda i Dejan Radonjić koji je očigledno napravio grešku odlaskom u Panatinaikos“.

“Kada pravite tim, morate to početi da radite ranije. Nažalost, mi smo morali da plaćamo neke naše zaostale obaveze, međutim to ne umanjuje našu zahvalnost državi koja nam je dosta pomogla. Počeli smo sa onakvim rosterom i stručnim štabom koji nije ispunio očekivanja. Morali smo da menjamo u toku sezone, zahvalili se Vladi Jovanoviću, doveli Duška Ivanovića, zatim Luku Vildozu i na kraju Fakunda Kampaca”.

“E onda je došlo do “saplitanja” u Evroligi. Mi nemamo takvu logistiku kao neki. Prošle sezone za to je trebalo izdvojiti 400.000€, a sada više od 700.000€. Mi to nemamo. Sećate se dobro meča sa Barselonom… Mnogo toga zavisi od finansija, voća, povrća i koverata”.

TV Prva | Nebojša Čović | crvenazvezdabeograd.com
Duško Ivanović i TOP 8

“Dolaskom Duška Ivanovića ekipa se preporodila. Dobili smo novi kvalitet, ušli u seriju pobeda, napravili novi pristup i TOP 8 je izgledao blizu. Te neke moje izjave oko toga stavljene su u pogrešan kontekst”.

Facundo Campazzo

“Nemam razloga da se oko toga ikome pravdam, niti smatram da je bilo šta protraćeno. Odmah na to ide pitanje hoće li Fakundo ostati? Nemojte da upadate u te zamke, ako su protraćeni, zašto onda da ostane i sledeće sezone? Treba pričati o čuvanju ekipe i pravljenju kontinuiteta. Učinićemo sve da ostavimo Kampaca i još neke igrače, kao i domaće košarkaše. Kada se peva ‘U boj krenite junaci’, neko to treba i da razume”.

Od naredne sezone Crvena zvezda će igrati u Areni

“Mi narednu sezonu prelazimo da igramo u Areni. Ali je bitno da za Crvenu zvezdu novobeogradska Arena ima iste cene kao i za Partizan. Nisu ni Arena ni Pionir vlasništvo ova dva kluba. Mi kao klubovi oko toga treba da budemo transparentni. Ako je za tri sezone cena 73.000.000 dinara za sve utakmice, treninge, mlađe kategorije, kako to onda neko plati samo 30?. Zvezda ne duguje ni dinar Pioniru Ako se ne opametimo i ne napravimo zajednički pristup, imaćemo još gore uslove. Mi stalno insistiramo da Beograd treba da ima dva predstavnika u Evroligi, a da li će tako biti u sledećoj sezoni – videćemo. Nije dovoljno da budete samo prvi u ABA ligi“.

Poreska dugovanja Zvezde i Partizana

“Naš dug prema državi, u ovom trenutku je isključivo za PDV i to nije nikakva tajna, dostupno je svakome ko želi time da se pozabavi i on je negde na oko 200 miliona dinara. Osnovni dug je 167 miliona plus kamate u iznosu od 33 miliona. Ovde treba da se napravi dodatni obračun, da se od osnovnog duga odbije deset miliona što je plaćeno kroz UPPR i s obzirom da se kamata vodi od 2012. da se od ovih 33 to odbije. Ako svodite na evre to je oko 1,5 miliona €. Ponavljam, naš dug je isklučivo za PDV. Kada plaćamo plate i naknade za igrače u obavezi smo da isplatimo poreze i doprinose prema državi i mi to izvršavamo. Što se tiče Partizana, njihov dug na dašanji dan je 871.745.590,45. Ako primenite pravi kurs, matematika nije teška, samo je deljenje. Izađe oko 7,5 miliona €. Poslednji put su oni porez platili 8. juna 2017. godine”.

 Krajnji cilj

“Naš cilj je da idemo do samog kraja. Sada smo relaksirani, pošto smo videli da ne morate da budete prvi u ABA i da možete direktno u Evroligu. Nadam se da ćemo imati i tih 500.000€ za porez i sigurno je da taj novac nećemo tražiti od naših navijača” završio je predsednik Crvene zvezdeNebojša Čović.

Pratite nas na našoj Facebook  i Instagram stranici, kao i na Twitter nalogu.

Napred Zvezda !

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com