Nakon sjajnih partija na turniru u Rusiji, čime je zadobio puno poverenje šefa stručnog štaba Baraka Bahara, mladi desni bek, Kosta Nedeljković, juče je u službenim prostorijama FK Crvena zvezda, uz prisustvo predsednika kluba Svetozara Mijailovića i sportskog direktora Mitra Mrkele, produžio ugovor sa crveno belima do 2026. godine.

Nakon obavljenih formalnosti i potisivanja ugovora mladi igrač, rodom iz Smedereva, nije krio svoje zadovoljstvo:

Kosta Nedeljković
Produžio sam ugovor sa voljenim klubom i osećam se fantastično!

Sanjao sam i maštao o ovome kao dečak. Međutim, neću se opustiti jer smatram da je produžetak ugovora samo podstrek za naporan rad koji tek sledi. Hvala čelnim ljudima u klubu na ukazanom poverenju, daću sve od sebe kako bih ispunio njihova, ali i lična očekivanja.

Vetar u leđa koji sam dobio kroz intenzivne treninge tokom priprema mi mnogo znači, siguran sam da je odličan period iza mene. Zadovoljan sam radom na pripremama i smatram da sam se nametnuo novom šefu stručnog štaba Baraku Baharu. Očekivao sam da ću se pokazati u pozitivnom svetlu tokom priprema, a samopouzdanje koje posedujem me uvek primorava da idem napred. Snovi su i dalje tu, želim da debitujem prvo na Marakani, potom da zabeležim što više nastupa i ostavim dubok trag u Zvezdi. Porodica je moja podrška, roditelji, uz brata i sestru su uvek tu za mene
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com

Nakon Nedeljkovića izjavu je dao i sportski direktor Crvene zvezde koji nije krio zadovoljstvo završenim poslom:

Mitar Mrkela
Izuzetno je značajno za Crvenu zvezdu kada dete koje je poniklo u našoj Omladinskoj školi ostavi odličan utisak, prvo u Grafičaru tokom prethodne sezone, a potom i na pripremama u seniorskom timu Zvezde na Zlatiboru i u Rusiji, te produži ugovor sa Crvenom zvezdom.

Kosta Nedeljeković je talentovan momak, veoma brzo napreduje, tokom prethodnih šest meseci se sjajno adaptirao na igru sa starijim rivalima, a takođe je i na utakmicama u prvom timu Zvezde ostavio odličan utisak.
Siguran sam da je Nedeljković budućnost Crvene zvezde. Novi trener Barak Bahar je izuzetno zahtevan i precizan kada je u pitanju realizacija zadatih ciljeva. Kosta se veoma brzo snašao, uz to poseduje sjajne atletske sposobnosti, brzinu i izdržljivost. Verujem da uz još malo rutine može da izraste u vrhunskog desnog beka, ta pozicija je deficitarna i veoma je teško naći fudbalera takvog profila. Ukoliko uspete u tome cifre koje se traže su neverovatne. Najvažnije je da je Kosta stigao iz Omladinske škole Crvene zvezde, te da na toj poziciji imamo pravog igrača – završio je Zvezdin sportski direktor.

Kosta Nedeljković je rođen 16. decembra 2005. godine u Smederevu i prošao je sve mlađe kategorije FK Crvena zvezda. Kompletnu karijeru je gradio kraj desne aut linije, gde se profilisao kao standardan i pouzdan defanzivac na poziciji desnog beka. Stasavajući u Omladinskoj školi Crvene zvezde, uporedno je nosio dres svih juniorskih selekcija reprezentacije Srbije. Prethodne takmičarske godine je bio predvodnik omladinaca našeg kluba u Ligi šampiona za mlade, dok je poslednjih šest meseci proveo u razvojnom timu Zvezde igrajući seniorski fudbal. 


Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook  i Instagram stranici, kao i na Twitter nalogu.
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com