Generalni direktor KK Crvena zvezda Meridianbet, Nemanja Vasiljević, u svom obraćanju srpskim sportskim portalima, obrazložio je odluku tima sa Malog Kalemegdana o neučestvovanju na brzinu, naprasno i bez rezona zakazanom Superkupu regionalnog takmičenja koji bi trebalo da se održi od 18. do 20. septembra u Podgorici.

Nemanja Vasiljević
Crvena zvezda kao ozbiljan klub, još pre više od mesec i po dana napravila je plan i program priprema za predstojeću sezonu, među kojima je i učestvovanje na turnirima na Sardiniji, u Minhenu i na Kipru.

Takođe, još od ranije je poznato da je Evroliga za 18. i 19. septembar zakazala sastanak trenera timova učesnika najkvalitetnijeg evropskog takmičenja, među kojima će biti šef našeg stručnog štaba Duško Ivanović.

Zbog svega navedenog, a s obzirom na to da je na nedavnoj Skupštini ABA lige, na kojoj mi nismo učestvovali, naprasno odlučeno da se igra Superkup, zatražili smo od regionalne lige da se uskladi termin tog turnira sa već ranije napravljenim planovima Crvene zvezde, naravno i ostalih klubova. Nažalost, ABA liga na to je ostala nema.

Zato smo, kao ozbiljan klub koji želi da u svako takmičenje uđe sa najkvalitnijim sastavom, smatrali da bi bilo neozbiljno da igramo Superkup ABA lige bez glavnog trenera, kao što smo mišljenja i da je nezbiljno za Superkup da budemo nekompletni. i dodao bih, ako je u interesu Lige da igraju najkvalitetnije ekipe, u šta ne želimo da sumnjamo, onda je valjda logično da na vreme razmišlja o Superkupu, a ne da se jedna takva odluka donese preko noći.

Predstavnici Crvene zvezde nisu bili prisutni na Skupštini lige kada se ta odluka donosila. Cela prošla sezona je protekla bez bar jednog zasedanja Supkuštine, iako je bilo mnogo problema. A, onda odjednom, u jeku odmora “Aj da sednemo”. Pa, nije to viđanje u kafani, već najviši organ takmičenja. Smatramo da je ABA jedna ozbiljna organizacija i da shodno tome treba da postoji ozbiljan pristup, a ne u stilu “daj sad na brzinu da se kao dogovorimo”, pa za koji mesec da izroni problem koji baš zbog te brzine, odnosno brzopletosti, nismo predvideli, kao što se sad pojavio oko Superkupa, jer se neko nije potrudio, ili bar nije dovoljno, da pogleda raspored obaveza svih timova – završio je Vasiljević.

Crveno beli bi uskoro trebalo da krenu sa okupljanjem i početkom priprema, a sa velikim nestrpljenjem očekujemo i kraj prelaznog roka u taboru beograđana.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook  i Instagram stranici, kao i na Twitter nalogu.
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com
@zvezdomanija.czvbgd Nemanja Vasiljević GM @KK Crvena zvezda Meridianbet Kompletnu vest možete pročitati na našem portalu crvenazvezdabeograd.com #kkcz #kkczv #crvenazvezda #crvenazvezdakk #basketball #redstarbelgrade #redstar ♬ original sound – crvenazvezdabeograd.com