Na Svetog Nikolu 19.12. 2022. sahranjen je veliki Siniša Mihajlović. Posle službe u Bazilici Svete Marije od anđela i mučenika u Rimu, kojoj su prisustvovali mnogobrojni velikani fudbala, javne ličnosti, predstavnici klubova i navijači, Siniša Mihajlović otišao je u večnost.

Od kada je u petak, 16. decembra, stigla tužna vest o smrti Siniše Mihajlovića, od legendarnog fudbalera su se preko društvenih mreža i u javnim nastupima opraštali prijatelji, saigrači, navijači… I to navijači svih klubova za koje je igrao i koje je trenirao, ali i navijači suparničkih klubova za koje je Mihajlović pre svega bio veliki čovek i veliki igrač.

Na kovčegu su, pored crveno belog Mihajlovićevog dresa sa brojem 11 koji je tamo položila delegacija Crvene zvezde, bili i dresovi ostalih klubova za koje je igrao, poput Lacija, Rome, Sampdorije, Intera, Bolonje čiji je Mihajlović trener bio u dva navrata, drugi put do pre nekoliko meseci.

Opelu su prisustvovali, između ostalih, Dejan Stanković, Dragan Stojković Piksi, Vladimir Jugović, Zoran Mirković, Gordan Petrić, Slaviša Jokanović, Aleksandar Kolarov, Frančesko Toti, Danijele de Rosi, Bruno Konti, Luka Markeđani, ceo tim Lacija, ekipa Bolonje, gradonačelnik Rima Roberto Galtijeri, bivši predsednik Ferarija Luka di Montecemolo…

Siniša Mihajlović

Pošto je opelo završeno, kovčeg sa telom Siniše Mihajlovića iznet je ispred Bazilike. Izneli su ga, između ostalih, Dejan Stanković, Atilio Lombardo, Roberto Mančini i Marko Arnautović. Odatle je uz poslednje aplauze, pesmu navijača i zapaljene baklje, krenuo put groblja Verano gde je Siniša Mihajlović sahranjen u krugu najbliže porodice.

O Sinišinom životu mogu da se pišu romani, jer njegov život je bio idealan za vrhunski holivudski film.

Siniša je bio jedan od najvećih srpskih fudbalera svih vremena. Čovek koji je zbog svog udarca nosio naziv “Božja levica”.

Bio je simbol moćne Crvene zvezde 1991. godine, sa kojom je osvojio Kup šampiona u Bariju i Interkontintalni kup u Tokiju.

Bio je strelac jednog od pet penala protiv Olimpika iz Marselja koji su crveno-belima doneli “ušati pehar” čime se klub za sva vremena upisao u red velikana i besmrtnih.

Neka ti je večna slava i hvala Mister !

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com