Krilni napadač Piter Olanjinka juče je, kao slobodan igrač, potpisao predugovor sa srpskim šampionom. On će se zvanično priključiti 1. jula 2023. godine ekipi Crvene zvezde. Sjajni nigerijski fudbaler je sa crveno belima potpisao ugovor do leta 2026. godine uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu godinu.

Olanjinka je rođen 16. novembra 1995. godine u Ibadanu (Nigerija), a pažnju na sebe skrenuo je u dresu praške Slavije čiji je dres zadužio na leto 2018. godine u transferu vrednom 3,2 miliona evra, a trenutna procenjena vrednost mu je 6 miliona evra. Za Slaviju je na 169 utakmica postigao 43 gola, i bio jedan od najvažnijih protagonista uspeha češkog velikana, s obzirom na to da je osvojio tri titule prvaka i dva kupa.

Posebno zapažen je bio u međunarodnim utakmicama gde se izdvojio kao jedan od najboljih fudbalera Slavije, a u aktuelnoj sezoni je ostvario sledeću statistiku: Fortuna liga (10 utakmica, 5 golova i 2 asistencije), MOL Kup (2 utakmice i 2 gola), kvalifikacije za Ligu šampiona (5 utakmica, 2 gola i 1 asistencija) i Liga konferencija (6 utakmica, 2 gola i 1 asistencija), što znači da je na 23 meča postigao 11 golova uz 4 asistencije. Olanjinka je stigao da ubeleži i četiri nastupa za A reprezentaciju Nigerije. 

Napred Zvezda !

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com