Nakon završetka drugog večitog derbija plejof finalne serije ABA lige i poraza košarkaša Crvene zvezde Meridianbet, održana je konferencija za medije i to kakva.

Malo je reći – skandalozna. Tokom izlaganja trenera crveno belih Duška Ivanovića neko od prisutnih mu je dobacivao i pokušao da ga isprovocira. Na to je crnogorski stručnjak reagovao rečima:


Šta sad? Šta ste rekli? Da li ja da idem? Na šta ovo liči? Imajte malo respekta prema meni, ja imam respekta prema vama. Recite sada još nešto slobodno… vidno je bio iznerviran Ivanović.

Očigledno da je frustracija koja je izazvana višegodišnjom dominacijom tima sa Malog Kalemegdana u redovima večitog rivala i njihovih navijača i poklonika uzela ogromnog maha. Tužno je što na ovu provokaciju niko od službenih lica domaćina nije reagovao.

Što se tiče samog meča, trener crveno belih izneo je svoje viđenje:

Duško Ivanović
Čestitam Partizanu, iskoristili su dobro prednost domaćeg terena i vode 2:0. Igrali smo bolje u prvom poluvremenu, imali smo šansu da pobedimo, ali mislim da smo pomogli Partizanu, posebno nekim pormašajima i sa dodatnim padom energije u drugom poluvremenu. Igra se na tri utakmice, serija se sada seli na naš teren. I dalje imam osećaj da možemo da pobedimo.

Zaboravili smo da se igra 40 minuta. Poveli smo i onda smo stali. Nismo igrali odbranu kako treba, to je bio problem. Nama je večeras falio taj dobar završetak, imali smo i par promašenih zicera i to je to – završio je Duško Ivanović.

A potom je na scenu stupio i trener večitog rivala koji se u već prepoznatljivom maniru na neke stvari koje su se dešavale tokom ovog susreta pravio lud.

Naime, toliko hvaljena novobeogradska “Štark Arena” koja je po rečima mnogih kolumnista iznedrila “dobri duh” Beograda, pored već standardnog vređanja porodice Čović, ovog puta na zub je uhvatila Filipa Petruševa kome je prizivana smrt i zaneverovati, supruga Nemanje Nedovića, tek novopečena majka, koja je vređana najpoganijim i napogrdnijim rečima.

Na pitanje novinara da se izjasni o pogrdnom skandiranju upućenom supruzi zvezdinog košarkaša, trener rodom iz Čačka, je u svom dobro poznatom malicioznom maniru odgovorio da on pokušava da bude koncentrisan na vođenje tima. Neke stvari je čuo, a neke ne, a to nije čuo. Takođe, istakao je da nikada nijednu ružnu reč nije rekao za protivnika i da uvek apeluje na navijače da fer i korektno navijaju.

Eto, na rukovodstvu večitog rivala je zadatak da svom treneru narednih dana obezbede pregled kod nekog od eminentnih beogradskih otorinolaringologa.

Vidimo se u nedelju !

Napred Zvezda !

Pratite nas na našoj Facebook  i Instagram stranici, kao i na Twitter nalogu.
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com