Pred negde oko 8000 gledalaca na Marakani, fudbaleri Crvene zvezde, teže nego što se očekivalo, savladali su ekipu Mladosti GAT rezultatom 4:2 u okviru 28.koa Superlige Srbije. Dosta su se mučili crveno beli tokom prvog poluvremena obzirom da su gosti iz Novog Sada dva puta vodili. Stvari su došle na svoje mesto u smiraj utakmice i pravovremene izmene trenera Milojevića kada je iz igre izašao indolentni Pešić, koga je uspešno zamenio Marko Rakonjac.

Strelci za srpskog šampiona bili su Aleksandar Katai dva puta, Guelor Kanga iz penala i već pomenuti Marko Rakonjac.

0:1 – Vidakov (12.minut)
FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com
1:1 – Aleksandar Katai (16.minut)
FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com
1:2 – Vidakov (33.minut)
FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com
2:2 – Guelor Kanga (45+4)
FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com
3:2 – Marko Rakonjac (83.minut)
FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com
4:2 – Aleksandar Katai (90.minut)
FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Crveno beli su se ovom pobedom približili još jednoj tituli, a strateg Crvene zvezde Miloš Milojević izneo je svoje viđenje ove utakmice.

Momci zaslužuju sve pohvale za pokazanu reakciju

“Pravi takmičarski meč i mislim da nije bilo puno sadržajnijih utakmica ove sezone. I mi i oni smo imali šanse, ali bitno je da smo verovali u ono što radimo i da je ekipa pokazala karakter, te da smo konstantno igrali i primoravali protivnika na grešku. Na kraju je sve došlo na svoje. Nije problem primiti dva gola, ali je bitno da se odreaguje. Momci su to učinili dobro i zaslužuju sve pohvale”.

Zvezdu očekuju dve utakmice ove nedelje, Spartak i Radnički

“Spartak je ekipa koja se bori za opstanak i nikada nije bilo lako igrati u Subotici, ali mislim da ćemo biti pravi u sredu. Potom dočekujemo Radnički, zanimljivu ekipu, stabilnu… Mislim da nas čekaju dva sadržajna meča i nadam se efektivnoj igri i pobedama”.

Miloš Milojević | FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com
Game stats

Gledalaca: 8151

Sudija: Stefan Jeknić

Strelci: Katai u 16. i 90, Kanga u 45. (iz jedanaesterca) i Rakonjac u 83. minutu za Crvenu zvezdu, a Vidakov u 11. i 32. minutu za Mladost GAT. 

Žuti kartoni: Kanga, Eraković (Crvena zvezda), Bjeloš, Ilić, Denić, Tanasijević (Mladost GAT). 

Crvena zvezda: Vasiljević, Leković (od 46. Vigo), Eraković, Dragović, Rodić, Kangva, Kanga (od 90. Mijailović), Ivanić (od 90. Mituljikić), Mitrović (od 46. Bukari), Katai, Pešić (od 78. Rakonjac). 

Rezerve: Miladinović, Vigo, L. Nikolić, Mijailović, Srnić, Bukari, Mituljikić, Prucev, Mijatović, Rakonjac. 

Mladost GAT: Knežević, Janković, Ćosić, Tanasijević, Ilić, Jočić, Marković (od 78. Hakman), Denić (od 88. Milić), Bjeloš, Babić, Vidakov (od 69. Dal Belo). 

Rezerve: Milojević, Dražić, Arsić, Dal Belo, Gal, Hakman, Milić, Padežanin, Savić. 

Photo Gallery

Mozzart Bet Superliga Srbije – Standings