Sva je prilika da će FK Crvena zvezda u prolećni deo šampionata ući bez velikog broja mladih igrača…

Nakon odlaska Koste Nedeljkovića u Aston Vilu, juče su, inače poslednjeg dana prelaznog roka za neke zemlje zapadne Evrope i Amerike, a kako navode izvori bliski klubu iz Ljutice Bogdana, dogovorena još tri transfera mladih igrača Crvene zvezde i to Stefana Mitrovića, Jovana Mijatovića i Uroša Kabića.

Jovan Mijatović
Mladi napadač, koji je tek napunio 18 godina, na pragu je prelaska u Njujork Siti učesnika američke MLS i dela Siti grupe na čijem je čelu bord Mančester Sitija. Iako je prethodnih dana bilo natezanja oko cene najboljeg strelca Crvene zvezde u jesenjem delu sezone, ali i procenata koji će pripasti crveno belima od naredne prodaje, dogovor je izgleda postignut.

Klub iz Velike jabuke isplatiće Zvezdi osam miliona evra i bonuse ukoliko mladi napadač odigra određeni broj utakmica i postigne određenu kvotu golova.

Ovaj transfer je gotovo siguran obzirom da je u toku jučerašnjeg dana dogovoren dolazak jednog od najboljih napadača Super lige prethodne jeseni Uroša Sremčevića iz lučanske Mladosti za dva miliona evra.
Stefan Mitrović

Mladi reprezentativac Srbije odlazi u Seriju A, tačnije Veronu. Crveno beli će za ovaj transfer inkasirati 1.300.000 evra i 20 procenata od naredne prodaje.


Krilni napadač je sve dogovorio sa italijanskom ekipom i već se nalazi na medicinskim pregledima i u toku dana se očekuje potvrda realizacije ovog transfera.
Uroš Kabić
Za mladog napadača (2004), koji je iz Vojvodine prešao u Crvenu zvezdu, a koji nije uspeo da se nametne bivšem treneru Baraku Baharu, interesovanje je pokazala još jedna MLS ekipa – Šarlot. Iz Amerike je stigla ponuda vredna 1,5 miliona evra koja još nije prihvaćena i na Marakani u ovom trenutku vagaju šta i kako dalje.

Prvobitna ideja rukvodstva crveno belih je bila da Kabić ode na pozajmicu, a onda da se na leto vrati i konkuriše za tim. Ostaje da se vidi da li će te planove promeniti ova ponuda iz MLS lige.

U toku jučerašnjeg dana pojavila se i informacija da je grčki AEK zainteresovan za najskuplju akviziciju Crvene zvezde u njenoj istoriji – Hwang In Boma koji se sa reprezentacijom nalazi na azijskom šampionatu. Obzirom da se noćas u grčkoj završio prelazni rok, očekujemo informaciju da li je ovo upošte istinito.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com